Linux Mint blog havi hírek - 2023. december

kami911 képe

Boldog Új Évet!

Nagy köszönet a támogatásokért és az adományokért. Novemberben 10 191 dollárt, decemberben pedig 24 146 dollárt kapott a Linux Mint fejlesztőcsapata. A támogatók száma is lenyűgöző volt: novemberben 383, decemberben pedig 751 tag küldött támogatást.

Szeretnék a projekt vezetői mindannyiótoknak megköszönni ezt, és megosztani azt, hogy ez mit jelent nekünk. Ez nemcsak anyagilag segít nekünk, hanem fantasztikusnak és rendkívül büszkévé teszi a fejlesztőket, a projektünkkel és közösségünkkel együtt. Köszönjük!

Ez a külföldi projekt teljes támogatása, ha szeretnéd támogatni anyagilag, vagy egyéb módon a magyar közösséget, itt tudod megtenni.

Linux Mint 21.3

A BÉTA fázis a Linux Mint 21.3 számára viszonylag csendes volt. 50 hibajelentést kaptunk, ezekből 35-öt sikerült lezárni. A még hátralévő 15-tel foglalkozunk ezen a héten, és előkészítéseket teszünk a stabil kiadásra és a frissítési lehetőségekre.

LMDE 6

Az LMDE 6 megkapja az összes újítást, amely a Linux Mint 21.3-ban található. Ez a stabil kiadás előtt röviddel történik majd meg.

21.3 EDGE ISO-lemezkép

A BÉTA tesztelés során azonosítottak a fejlesztők több kompatibilitási problémát a Linux Mint és az új hardvereszközök között (friss AMD grafikus rendszerek, valamint Acer laptopokban használt vezeték nélküli chipkészletek és SSD vezérlők). Ezeket a problémákat megoldották a kernel sorozat frissítésével amely a 5.15 verzióról 6.2-re frissítést jelenti.

Ezért előkészítenek egy új EDGE ISO-lemezképet a Linux Mint 21.3-hoz, amely a 6.2-es kernellel érkezik majd.