Közreműködés

Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Az alábbi feladatok önkéntes munkák, amelyek heti néhány óra elfoglaltságot jelentenek. Jelentkezni ehhez a fórumtémához hozzászólva tudsz, a számodra érdekes munkakör megnevezésével.

Számos területen tudsz segíteni, lehetsz kiemelten hasznos tagja ennek a Linux Mint Magyar Közösségnek. Lássuk milyen területek vannak (de te magad is előállhatsz új ötletekkel):

Hírek és cikkek írása – Ha jól bánsz a szavakkal és szeretsz érdekes témákról írni, akkor jelentkezz „Cikkíróknak“. Beszámolhatsz az újdonságokról, hírekről érdekességekről amelyek a Linux Mint-tel, Linux-szal vagy azon futó programokkal kapcsolatosak. Ha egy érdekes problémát oldottál meg vagy új programot próbáltál ki megírhatod a linuxmint.hu-n lévő blogodba is.

Cikkajánlók írása –Érdekességek a Linux Mint, a Linux, a számítástechnika világából. Pár soros ajánló, összefoglaló. Minden ajánlóban 2-8 cikk ajánlása, napi vagy heti pár alkalomnyi rendszereséggel.

Napi vagy heti Linux Mint tippek – Ha vannak bevált trükkjeid, vagy mindig találsz olyan érdekességeket, amelyek megkönnyítenék más felhasználók életét, akkor írd meg őket napi vagy heti rendszereséggel.

Kritérium: Havonta két cikk, legalább 6 hónapon keresztül.

Fórum segítő – Ha szívesen segítesz kezdőknek, akiknek sok kérdése vagy nem éppen alaposan körülírt problémája van, de te segítőkészségedet és jó kedvedet így sem veszted el, akkor jelentkezz „Fórum Segítőnek“. Persze a profi kérdéseket is megválaszolhatod, hiszen aki tud az segít.

Kritérium: Egyedi elbírálás. 

Fórum moderátor – Egy jó moderátor betartatja a fórum szabályait, igazságos döntései révén a fórumtársak felnéznek rá. Ha van időd és kedved másoknak segíteni eligazodni és a fórumokon rendet tartani, akkor jelentkezz „Fórum Moderátornak“.  

Fordítás – Ugye te is élvezed, hogy még a nagymamád is Linux Mint-et használ, mert a kedvenc disztribúciód már egy ideje – ha nem is mindig tökéletesen – de tud magyarul. Ha szeretnéd megtartani ezt a jó szokását, akkor jelentkezz „Fordítónak“. Nem kell hozzá más, mint angol nyelvtudás, még erősebb magyar nyelvtudás és az általános szabályok ismerete. A szabályokat érdemes átolvasnod a Fordítás HOGYAN leírásból és már vetheted is a képernyőre a szebbnél szebb magyar karakterfüzéreket. A felhasználói felületet magázó formában honosítjuk.

 

Dokumentáció fordítás – Ha nem megy valami, nézd meg a dokumentációt. Viszont a leírások nagy része nem elérhető magyarul. Ha a kedved úgy tartja fordíts le a téged érdeklő, általad hasznosnak tartott Linux Mint, Ubuntu vagy Debian dokumentációkat. Kiemelten fontos a Felhasználói kézikönyv aktualizálása. Elkezdtük az on-line könyv szerkeztését is, itt tudsz közreműködni: https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyv.

Kritérium: Egyedi elbírálás.

Dokumentáció átvétel – Az Ubuntu és Debian közös alapok a dokumentálásban is a Linux Mint felhasználók segítségére vannak. Az itt elérhető Linux Mint felhasználói kézikönyvet kellene folytatni, úgy hogy egyes részeit az magyar Ubuntu dokumentációból vesszük át, a Linux Mint sajátosságainak figyelembe vételével. Átvételre szánt fejezetek:
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/media.htmlhttps://linuxmint.hu/sugo/zene-video-es-fotok
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/prefs.htmllinuxmint.hu/sugo/szamitogep-szemelyre-szabasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/tips.htmllinuxmint.hu/sugo/telepitett-rendszer-finomhangolasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/hardware.htmllinuxmint.hu/sugo/hardvereszkozok-kezelese és linuxmint.hu/sugo/nyomtatas-fax-es-szkenneles

Újabb verzió: http://sugo.ubuntu.hu/16.04/index.html

A minta lehet, ami alapján látható a stílus és formázási megoldások: https://linuxmint.hu/sugo/fajlok-mappak-es-dokumentumok

Tippek – Vannak jó tippjeid, amelyeket pár mondatban el lehet magyarázni, és neked beváltak? Küld el nekünk és közzétesszük a Linux Mint Magyar Közösségének Facebook oldalán.

Megoldás kereső és szerkesztő - Gyűjtsük egybe a Súgóba a már elérhető megoldásokat. A Fórumban, a Facebook-on a Linux Mint Baráti Kör, a Magyar Linux Felhasználók, a Hisztimentes Linux Felhasználók -HLME, a Linux Felhasználók Magyar Közössége, csoportokban elérhető kérdések és válaszok összeszerkesztése a Súgóba.

Tesztelés – Pillanatok alatt észreveszed, ami másnak fel sem tűnik? Szeretsz hibát keresni a fordításban vagy a programok működésében? Jelentkezz „Tesztelőnek“és részletes leírás mellett jelentsd be a hibákat angolul a fejlesztőknek illetve a fordítással kapcsolatos hibákat magyarul nekünk.

Közösségi média és PR guru – Segíthetsz megszervezni és kivitelezni a Linux Mint Magyar Közösségének kommunikációját a Facebook, és a Twitter oldalán, valamint sajtóbejelentéseket írni.

Amennyiben elfoglalt vagy, de anyagilag támogatnád törekvéseinket, kérjük látogasd meg ezt az weboldalt, a további teendőkkel kapcsolatban: linuxmint.hu/tamogatas

A fenti feladatok önkéntes munkák, amelyek heti néhány óra elfoglaltságot jelentenek. Jelentkezni ehhez a fórumtémához hozzászólva tusz, a számodra érdekes munkakör megnevezésével.