Zene, videó és fotók

kami911 képe

Zene és hang

Attól függetlenül, hogy lejátszani, beolvasni, szerkeszteni, vagy rendszerezni szeretné zenéit, az Linux Mintben minden feladatra talál megfelelő eszközt.

Zenei CD-k és hangfájlok meghallgatása

Hangfájlok lejátszására használhatja a Rhythmbox (Menü/Hang és videó/Rhythmbox zenelejátszó) és a Filmlejátszó (Menü/Hang és videó/Médialejátszó) alkalmazásokat.

A hangfájlokra történő dupla kattintáskor a Médialejátszó nyitja meg a hangfájlokat, de nagyobb zenei gyűjtemények kezeléséhez a Rhythmbox alkalmazás megfelelőbb.

A Rhythmbox képes hang CD-k lejátszására is és automatikusan megnyílik CD behelyezésekor.

További információkért tekintse meg a Rhythmbox kézikönyvét.

Hogyan előzhető meg a CD-k automatikus lejátszása?

A Rhythmbox automatikusan elkezdi a CD-k automatikus lejátszását, amikor behelyez egy hang CD-t a számítógép CD olvasójába.

Ennek megakadályozása érdekében nyissa meg saját mappáját a Menü/Helyek/Saját mappa menüpontot az alsó panelről és válassza a Szerkesztés/Beállítások menüt, majd kattintson a Viselkedés lapra. Vegye ki az x-t az "Eltávolítható adathordozó automatikus csatolása behelyezéskor és rendszerindításkor" sor elől.

További információkért nézze meg a Nemo beállításai című fejezetet.

Egyes zeneszámok címei/albumborítói hiányoznak vagy hibásak

A zenelejátszó alkalmazások képesek letölteni az albumborítót és egyéb információkat az internetről. Ha ezek az információk hiányosan jelennek meg, győződjön meg róla, hogy csatlakozott-e az internethez.

Néha a zenelejátszó alkalmazás nem képes helyesen azonosítani egy-egy albumot vagy zeneszámot. Ebben az esetben a helyes információkat egy címkeszerkesztővel a zeneszámhoz adhatja, például a Cowbell vagy az EasyTAG programokkal. Néhány zenelejátszó saját címkeszerkesztővel is rendelkezik.

Ha csak az albumborító képe hiányzik:

  • Az albumborító képét megtalálhatja az interneten. Az Amazon és más zeneforgalmazással foglalkozó honlapok legtöbbször elérhetővé teszik az albumborító képét; jobb egérgombbal kattintson a képre, majd a kép mentéséhez válassza a Kép mentése más néven menüpontot.
  • Nevezze át a képfájlt cover.jpg névre, majd másolja be a képet abba a mappába, mely az album zeneszámait tartalmazza.
  • A Rhythmbox és más zenelejátszó alkalmazások a következő zeneszámra lépéskor megjelenítik a megfelelő borítót.

A Rhythmbox és néhány más zenelejátszó alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy fogd és vidd művelet segítségével elhelyezhesse az albumborító képét a borítót megjelenítő képernyőterületre, így felvehető vagy megváltoztatható egy album borítója.