Linux Mint blog havi hírek - 2023. augusztus

kami911 képe

Üdv mindenkinek,

Júliusban összesen 474 adományt kapott a Linux Mint projekt fejlesztői közössége. Mindig meglepődöm, amikor ezeket a számokat látom. Egyszerre megható és nagyon motiváló elképzelni, hogy ennyi embernek tetszik, amit csinálunk, és segíteni akarnak nekünk. Nagyon nagyra értékelem ezt. Nagyon köszönöm a támogatást és ezeket az adományokat!

Talán kíváncsiak vagytok, hogy mi következik és milyen sorrendben. Mint tudjátok, két kiadást tervezünk (LMDE 6 és Mint 21.2 EDGE), de vannak hosszú távú terveink is. Ezek egyike az ISO gyártási keretrendszerünk frissítése. Ez többek között kijavítja majd a secureboot problémákat is. Ez egy nagy feladat, de nagyon fontos számunkra.

Tétovázunk, hogy miként rangsoroljuk ezeket. Végül az történt, hogy egyszerre dolgozunk az LMDE-n és az új ISO-keretrendszeren is.

Csökkentettük a régi és az új ISO-k közötti különbségeket, még egy eszközt is készítettünk az összehasonlításukhoz. Most olyan stádiumban vagyunk, amikor már eléggé biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan átállunk az új keretrendszerre, és lesz secureboot-támogatás a következő lemezképekhez.

Az LMDE 6 már majdnem készen áll arra, hogy belépjen a minőségbiztosítási tesztelés fázisába. Stabilnak tűnik, tartalmazza a Mint 21.2-ben szereplő összes változtatást, és Debian 12 alapot és 6.1-es kernelt használ. Alapértelmezés szerint a pipewire-t is használnia kell... bár ezt még nem teszteltük, így nem igazán beszélhetek még róla.

Mind az LMDE 6, mind a Mint 21.2 EDGE ebben a hónapban fog megjelenni.