Linux Mint blog havi hírek - 2023. július

kami911 képe

Köszönjük adományaikat és támogatásukat. Remélem, tetszett a legújabb Linux Mint 21.2 verzió!

Elkezdődött a munka az LMDE 6-on. Debian-alapú disztribúciónk következő verziójának kódneve „Faye” lesz. A Linux Mint 21.2-ben bevezetett összes funkciót és változtatást tartalmazni fogja. A kiadás várható időpontja még nem ismert. Amint minden elkészül, megragadjuk az alkalmat, hogy további funkciókkal dolgozzunk, és megnézzük, mennyire szeretnénk tovább csökkenteni a Linux Mint és az LMDE közötti funkcionalitásbeli különbséget.

Az LMDE 6-tal párhuzamosan tervezzük egy EDGE telepítő ISO-lemezkép kiadását is a Linux Mint 21.2-höz. Ez az ISO-lemezkép a 6.2-es kernelt fogja tartalmazni, és megkönnyíti a Mint indítását vadonatúj hardvereken.

Előre tekintve – az LMDE 6 és az EDGE ISO utáni időszakra – valószínűleg csökkenteni fogjuk a Linux Mint 21.3 terjedelmét, amelyet 2023 karácsonyára tervezünk. Sok izgalmas ötletünk van, biztos vagyok benne, hogy néhány klassz új funkciót meg fogunk valósítani, de szeretnénk néhány hosszú távú szempontot előtérbe helyezni, és az időnk egy részét ezekre fordítani. Nevezetesen, szeretnénk frissíteni az ISO-lemezkép gyártási eszközeinket és javítani a secureboot problémákat. Emellett időt akarunk fordítani a Wayland előnyeinek és hátrányainak tanulmányozására és a beépítéséhez szükséges munka felmérésére. Végül, de nem utolsósorban szemmel tartjuk az Ubuntut, a Snap-re való fokozott összpontosításukat, a 24.04-es csomagbázisuk minőségét és azt, hogy ez mit jelent számunkra a jövőben.

Megjegyzés: Van egy hangos kisebbség az LMDE felhasználók között. Arra kérem őket, hogy maradjanak civilizáltak, amikor az Ubuntut kritizálják, és értsék meg, hogy azt tesszük, ami a legjobb a Linux Mint egészének. Ez vonatkozik mind az LMDE-n, mind a Linux Mint-en elvégzett fejlesztésekre, mind pedig a hosszú távú stratégiák kialakításakor. Szokás szerint egy nagyszerű kiadással fogunk előállni. Nagyra értékelem, hogy szeretik, amit csinálunk. Az emberek néha a híreket túlságosan felfújják, és az emberek nagyon kis dolgok miatt nagyon szenvedélyesek tudnak lenni. Ha megnézed a múltat, akkor értékelheted, hogy mennyire nyugodtak vagyunk csapatként és mennyire higgadtan állunk a fejlesztésekhez. Ritkán befolyásolnak minket a felfelé irányuló döntések. Ha mégis, vagy ha esetleg mégis, akkor képesek vagyunk befektetni, enyhíteni őket, és eljutni oda, ahová szeretnénk. Így van már most is valami olyan, mint az LMDE, akár szükségünk lesz rá, akár nem. Ne essünk pánikba, ne lobbizzunk a félelmeken vagy szenvedélyen alapuló elhamarkodott döntésekért, tudjuk, kik vagyunk, és tudjuk, mit csinálunk.

(forrás)