Ettől beindul a játék

kami911 képe

A Heroic Games Launcher 2.9.1 már megjelent, amely egy gyorsjavítás a nemrég megjelent Heroic Games Launcher 2.9.0 verzióhoz és néhány nagy és hasznos új funkciót hoz magával, amelyek segítik az Epic Games és a GOG játékainak kezelését. A gyorsjavítás két kritikus problémát orvosol, amely a Heroic esetében, nem indította el a játékokat az előzetesen helytelenül megadott --wrapper opció miatt. Ezenkívül számos problémát javít az Amazon Games integrációval kapcsolatban is amely újdonságként jelent meg a 2.9.0-s verzióban.

Az első és legfontosabb újítás, hogy integrálták az Amazon Games-t a launcherbe. Ez azt jelenti, hogy mostantól az összes Amazon Prime játékodhoz hozzáférhetsz a Heroic Launcheren belül, így könnyebb lesz kezelni és játszani kedvenc játékaidat egy helyen.

Hozzáadtak támogatást a digitális jogkezeléshez (DRM) is a webes alkalmazások számára Windows-on, macOS-en és korlátozott mértékben Linux-on. Ez azt jelenti, hogy mostantól gond nélkül futtathatsz streaming szolgáltatásokat, mint a Netflix, AppleTV és a Crunchyroll (természetesen a One Piece nézéséhez), anélkül, hogy problémák és hibaüzenetek lennének.

Egy másik jelentős újítás ebben a kiadásban az új Apple Gaming Port eszközcsomag is belekerült. Ez a funkció megkönnyíti az Apple GPTK használatát a Heroic launcheren belül a DX11 és DX12 játékokhoz.

Ezen kívül számos más változtatást és hibajavítást is elvégeztek a fejlesztők ebben a frissítésben, beleértve a launcher teljesítményének és stabilitásának javítását, valamint bugok és más optimalizációk kijavítását. Ez a frissítés néhány hónapig tartott a megvalósításához, és a fejlesztők biztosak benne, hogy ez jelentős előrelépést jelent a Heroic Games Launcher számára.

Új Funkciók

  • Amazon Games Támogatás: Mostantól az Amazon Games is támogatott a Heroic Launcherben. Ez lehetővé teszi, hogy az összes Amazon Prime játékhoz hozzáférj a Heroic launcheren belül, így könnyebb lesz kezelni és játszani kedvenc játékaidat egy helyen.
  • GPTK Támogatás: Az új frissítés bevezeti az Apple Gaming Port eszközcsomag észlelést (GPTK) a Heroic launcheren belül. Ez megkönnyíti az Apple GPTK használatát a Heroic launcheren keresztül, hogy DX11 és DX12 játékokat játszhassunk.
  • DRM Támogatás Böngésző Alkalmazásokhoz: Mostantól a Windows, macOS és Linux rendszerekre is támogatást nyújtunk a digitális jogkezeléshez (DRM) a böngésző alapú alkalmazások esetében. Ez lehetővé teszi a streaming szolgáltatások, mint például Netflix, AppleTV és Crunchyroll futtatását (természetesen a One Piece nézéséhez is) hibaüzenetek nélkül.
  • ProtonDB és Steam Deck Kompatibilitás a Játékok Oldalán: A frissítéssel a játékok oldalán most már támogatjuk a ProtonDB-t és a Steam Decket, így könnyebben megtudhatod, hogy mely játékok kompatibilisek ezekkel a platformokkal.
  • Játékido Követés a GOG-n: A GOG játékok mostantól támogatják a játékido nyomon követését, így nyomon követheted, mennyi időt töltöttél el az egyes játékokkal.
  • Naplófájlok Letiltása Lehetősége: Az új funkcióval most már van lehetőséged letiltani a naplófájlok generálását, ha nem szeretnéd, hogy a launcher naplózza a tevékenységeidet.
  • Régebbi DXVK Telepítése Régebbi Hardvereken: Az új frissítés lehetővé teszi régebbi DXVK verziók telepítését régebbi hardvereken, így optimalizáltabb élményt kaphatsz a játékok futtatásakor.

Hibajavítások

  • Az Epic Games fiókok többé nem fognak véletlenszerűen kijelentkezni a Heroic indítása közben.
  • A GOG játékok most már helyesen megjegyzik az installációs útvonalukat.
  • A GOG "Goodies" opció most helyesen átirányítja a felhasználókat a GOG fiókjukhoz.
  • A "Download games without HTTPS" opció bejelölése az előzetes beállításokban ismét működik.
  • Az "Help" menük (Popover menük) a beállításokban most helyesen megnyílnak.
  • Az "Egy probléma jelentése a játék futtatása során" utasítások frissítésre kerültek.
  • Linux rendszeren most már működik a Steam Runtime használata a Flatpakon belül.
  • macOS rendszeren a felhasználók többé nem kapnak hibaüzeneteket, amikor Epic Games Store játékokat indítanak CrossOver telepítése nélkül.

Igazán fantasztikus látni, hogy milyen gyorsan fejlődik a Heroic, hogy egy igazán minőségi módja legyen a játékok kezelésének, különösen az Epic számára, akik egyáltalán nem támogatják a Linux-on a játékokkal vagy az alkalmazás boltjukkal. Ezen új funkciók és hibajavítások mellett az 2.9.0 verziójú Heroic Games Launcher további előnyöket nyújt a játékosoknak, valamint további megbízhatóságot és stabilitást hoz a platformra. Az újításokkal a felhasználók még kényelmesebben élvezhetik a játékélményüket és könnyedén kezelhetik játékaikat.

Az Amazon Games integrációval mostantól a Heroic launcheren keresztül hozzáférhetünk az Amazon Prime játékokhoz is. Ez jelentős előnyt jelent azoknak a felhasználóknak, akiknek előfizetése van az Amazon Prime-ra, mivel könnyedén férhetnek hozzá kedvenc játékaikhoz egyetlen felületen keresztül.

A GPTK támogatás lehetővé teszi az Apple Gaming Port eszközcsomag könnyebb használatát a Heroic launcheren belül a DX11 és DX12 játékok futtatásához. Ez különösen az Apple felhasználóknak hozhat hasznos előnyöket, mivel egyszerűbben és zökkenőmentesebben játszhatnak ezekkel a játékokkal.

A DRM támogatás böngésző alapú alkalmazások esetében jelentős előrelépés a Heroic Games Launcherben. A Windows, macOS és Linux rendszereken futó streaming szolgáltatások, mint például Netflix, AppleTV és Crunchyroll, most hibaüzenetek nélkül működhetnek, így a felhasználók akadálymentesen élvezhetik a tartalmakat.

A ProtonDB és Steam Deck kompatibilitás megjelenítése a játékok oldalán segít azoknak a felhasználóknak, akiknek ilyen platformjaik vannak, könnyebben megtalálni a kompatibilis játékokat.

A GOG játékok játékidejének követése további hasznos eszköz a felhasználóknak, hogy nyomon követhessék játékidőiket és játékpreferenciáikat.

A naplófájlok letiltási lehetősége szintén hasznos funkció azoknak a felhasználóknak, akik inkább privát maradnának a tevékenységeikkel kapcsolatban.

A régebbi DXVK verziók telepítésének lehetősége régebbi hardvereken további rugalmasságot nyújt a felhasználóknak, hogy az optimális játékélményt érjék el.

A hibajavítások sok olyan problémát orvosoltak, amelyek néhány felhasználónál kellemetlenségeket okoztak. Az Epic Games fiókok véletlenszerű kijelentkezése mostantól nem jelent többé problémát, és a GOG játékok helyes installációs útvonalat rögzítenek. A GOG "Goodies" opció is helyesen irányítja át a felhasználókat a GOG fiókjukhoz. Az előzőleg működésbe nem lépő "Download games without HTTPS" beállítás most helyesen működik, és a beállítások menüjében a "Help" menük is megfelelően megnyílnak. A "Report a problem running this game" utasítások frissítése pedig még felhasználóbarátabbá teszi a problémajelentést.

Az új frissítés számos platformon hozott fejlesztéseket és javításokat, és több hónap munka eredménye. Az új verzió továbbfejlesztett teljesítménye és stabilitása jelentős előrelépést jelent a Heroic Games Launcher számára, és azt reméljük, hogy a felhasználók örömüket lelik az új funkciókban és javításokban. A Heroic csapat büszke arra, hogy a felhasználók számára folyamatosan jobb és kényelmesebb játékélményt nyújtson.

Nagy kedvenc ez az játékindító, mert annyira egyszerű és nagyszerűen elvégzi a munkát Linuxon és Steam Deck-en is.

Letöltés

Linux

  • Flatpak a Flathub-ról
    A Linux Mint rendszeren történő telepítéshez a Menüből nyissa meg a Szoftverkezelő alkalmazást, majd keressen az alkalmazás nevére:
  • Külső DEB csomagtárolóból (Debian, Linux Mint Debian Edition):
    • bash <(wget -O- https://raw.githubusercontent.com/Heroic-Games-Launcher/HeroicGamesLauncher/main/madrepo.sh)
  • Külső PPA csomagtárolóból (Ubuntu, Linux Mint, Debian, Linux Mint Debian Edition):
    • sudo add-apt-repository -y ppa:apt-fast/stable
      sudo apt install -y apt-fast
      apt-fast install -y heroic
  • AUR tárolóból (Arch, Manjaro):

Windows

WinGet használatával:

winget install HeroicGamesLauncher.HeroicGamesLauncher

MacOS

Brew használatával:

brew install --cask heroic