A KDE Frameworks 5.109 újdonságai

kami911 képe

A KDE Projekt kiadta a KDE Frameworks 5.109.0 verzióját: Az szabad szoftverként elérhető programkönyvtárak gyűjteményének új verzióban hibajavítások találhatóak, amelyek közül kiemelendő a GPU felismerés hibajavításai. A Qt több mint 80 kiegészítő programkönyvtárának gyűjteményéből áll, és a legtöbb KDE alkalmazás, a KDE Plasma asztali környezetéhez és a KDE Gear szoftvercsomag számára biztosítja a szükséges funkciókat,

A KDE Frameworks 5.109 egy héttel később érkezik, mint várták, hogy javítsa a grafikus kártyák felismerését a két GPU-val rendelkező rendszereken. A fejlesztők szerint ez a változtatás lehetővé teszi, hogy a rendszernek megmondják, hogy konkrét alkalmazásokhoz a erőteljesebb, dedikált GPU-t használja. Az új verzió továbbá javítja a nagyon sok fájl másolásának támogatását azzal, hogy kijavít egy hibát, amely néhány elem figyelmen kívül hagyását okozhatja, támogatást ad a fájlméretek olvasásához a ZIP64 bővített mezőiből a KArchive alkalmazásban, és frissíti a svéd ünnepek támogatását a KHolidays könyvtárban.

A KTextEditor erőteljes szövegszerkesztő alkalmazás fejlesztett visszalépési viselkedést kapott üres sorok esetén, amikor a kurzor túlhalad a sor vége felett (blokk kiválasztási mód), javított kurzormozgást felfelé/lefelé a Blokk Kiválasztási módban, és javított befejezést csak azokkal az elemekkel, amelyekre illeszkedő karakterek vannak.

Ezen kívül ez a kiadás javítja a KIconThemes könyvtárat, hogy ne állítsa automatikusan Breeze-t az alapértelmezett témává az Android rendszereken.

A KDE Frameworks az egyik legnépszerűbb open-source keretrendszer, amelyet sokan használnak azért, mert a használatával a fejlesztők sok időt és energiát takaríthatnak meg. Az új verzióban javult a rendszer stabilitása és megbízhatósága, és az új funkciók segítenek a felhasználóknak még jobban kihasználni a keretrendszer lehetőségeit.

Összességében az új verzióban számos fontos funkció és hibajavítás található, amelyek segítenek javítani a KDE Frameworks rendszerét, és javítják a felhasználói élményt. A KDE Frameworks 5.109 tehát ismét hibajavító frissítés, amely tovább javítja a rendszer stabilitását és megbízhatóságát, és új funkciókkal bővíti a keretrendszer lehetőségeit.

A KDE Frameworks 5.109-es kiadása több mint 50 kisebb változtatást tartalmaz, ezért a teljes változtatásnaplót érdemes tanulmányozni. A forráskód letölthető a git tárolóból, a projekt jövőbeli terveit és egyéb információkat megismerheti a wiki oldalon.

A KDE támogatása

A KDE egy szabad szoftver közösség, amely rengeteg önkéntese idejének és erőfeszítésének köszönhetően létezik. Mindig szívesen fogadunk új érdeklődőket, akik segíthetnek a kódolásban, hibajavításban és keresésben, dokumentáció írásában, fordításban, népszerűsítésben, stb. Minden közreműködésért hálásak vagyunk és örömmel fogadjuk. További információkért olvassa el a KDE támogatása oldalt, vagy legyen a KDE e.V. támogató tagja rendszeres pénzadománnyal.

(forrás)