Megjelent az Ubuntu 22.04 LTS második frissítése

kami911 képe

Az Ubuntu csapat kiadta az Ubuntu Linux 22.04.2 LTS (Long-Term Support) azaz második frissítő kiadását az asztali, a szerver és a felhő termékekhez, valamint az Ubuntu más, hosszú távú támogatással rendelkező változatokból. A korábbi LTS-sorozatokhoz hasonlóan a Ubuntu 22.04.2 LTS (Jammy Jellyfish) is tartalmaz Hardware Enablement (HWE) frissítést az újabb hardvereken való használathoz. Ez a támogatás minden architektúrán elérhető. Az Ubuntu Server alapértelmezés szerint a GA rendszermagot telepíti; azonban lehet HWE rendszermagot választhat a telepítő bootloaderéből. A kernel a Linux 5.19-es kernel lesz amely az Ubuntu 22.10 (Kinetic Kudu) kiadásból származik.

Az Ubuntu 22.04.2 kiadásban szereplő Linux 5.19 HWE (Hardware Enablement) kernel azonban csak új telepítésekhez kerül fel automatikusan. Ezért az Ubuntu 22.04 LTS-t a eredeti kernellel (például: Linux 5.15) futtató felhasználók nem kapják meg az újabb kernelt a frissítés során. Nekik kézzel kell telepíteniük, ha az Ubuntu 22.10 újabb kernelét szeretnék használni.

A várakozásoknak megfelelően az új Ubuntu 22.04 LTS kiadásban szereplő legtöbb alapcsomagot a tárolókból a legújabb verzióra frissítették, hogy a Jammy Jellyfish operációs rendszert új számítógépekre telepíteni kívánó felhasználóknak naprakész telepítő médiát biztosítsanak, ahol a telepítés után nem kell több száz frissítést letölteniük a tárolókból.

Szokás szerint ez a pontkiadás számos frissítést tartalmaz, és frissített telepítő médiát biztosítanak, hogy kevesebb frissítésre legyen szükség a kell letölteni a telepítés után. Ezek közé tartoznak a biztonsági frissítések és
más, nagy hatású hibák javításait, a hangsúlyt a következőre helyezve stabilitás és az Ubuntu 22.04 LTS-szel való kompatibilitás fenntartására.

Ubuntu verziók letöltése:

Az Ubuntu mellett a:

LTS szintén elérhetővé váltak.

További részletek a kiadási jegyzetekben

Letöltés

Letölthető a szokásos helyről: https://ubuntu.com/download