Megjelent az NVIDIA 525.85.05 illesztőprogram

kami911 képe

Az NVIDIA bejelentette, hogy megjelent a GNU/Linux, FreeBSD és Solaris rendszerekhez készült Linux x64 (AMD64/EM64T) videókártya-illesztőprogram 525.85.05 verziója zárt forráskódú grafikus eszközvezérlő illesztőprogramját, amely néhány új funkciót és fejlesztést tartalmaz. Az új verzió javította a felfüggesztés és folytatás megbízhatóságát UEFI rendszereken, ha bizonyos kijelzőpanelokat használnak. Korrigáltak egy hibát, amely megakadályozta az nvidia-settings vezérlőpult bizonyos vezérlőinek működését, ha az X szervert engedély nélküli felhasználóként futtatják. Korrigáltak egy hibát, amely VK_ERROR_DEVICE_LOST-ot okozhatott, ha a VK_MEMORY_ALLOCATE_DEVICE_ADDRESS_CAPTURE_REPLAY_BIT-et használták a memória lefoglalására. Letiltották a Fix Rate Link (FRL) funkciót, ha passzív DisplayPort-ról HDMI dongle-ra kapcsolnak, mivel ezek az eszközök nem kompatibilisek az FRL-lel.

Sok Linux-disztribúció saját csomagokat kínál a NVIDIA Linux grafikus illesztőprogramokból a disztribúció saját csomagkezelési formátumában. Ennek jobban összhangban lehet a terjesztés többi részével, így nem feltétlenül éri meg ezt a csomagot letölteni és telepíteni.

A javasolt telepítési eljárásról ebben a Súgó cikkben olvashat: Zárt eszközmeghajtó illesztőprogramok telepítése

Ennek a csomagnak a telepítése a következőekben leírtak szerint végezhető el:

Telepítési utasítás

Miután letöltötte a meghajtót, lépjen be a meghajtócsomagot tartalmazó könyvtárba és telepítse az illesztőprogramot rendszergazdai jogosulsággal futtatva, pédául így:

sudo sh ./NVIDIA-Linux-x86_64-525.85.05.run

Az utolsó telepítési lépések egyike ajánlatot fog tenni az X konfigurációs fájl frissítésére. Vagy fogadja el ezt az beállítást, vagy szerkessze kézzel az X konfigurációs fájlt, hogy a NVIDIA X meghajtót használja, vagy futtassa a nvidia-xconfig parancsot.

Fontos megjegyezni, hogy a támogatott GPU termékek listája azt jelzi, hogy mely GPU-k támogatottak egy adott meghajtóverzióval. Néhány, a támogatott GPU-kat tartalmazó tervezés nem kompatibilis lehet a NVIDIA Linux meghajtóval: különösen a notebook és a mindent-egybe asztali gépek a kapcsolható (hibrid) vagy Optimus grafikával nem fognak működni, ha a belső grafikát nem lehet hardveresen letiltani. A hardvertervezés gyártótól függően változhat, ezért kérjen segítséget a rendszer gyártójától, hogy megtudhasd, hogy az adott rendszer kompatibilis-e.

Lásd a README-t további részletes utasításokért.