Indul a felvétel

kami911 képe

Az OBS Studio 29.0 hivatalosan is megjelent, amely a hatékony és méltán népszerű élő közvetítési és képernyőfelvételi szoftver hatalmas frissítése, amely számos új funkciót és a legújabb Qt technológiákon alapuló, megújult felületet kínál. Az OBS Studio 29.0 legfontosabb elemei közé tartozik az AV1 kódoló támogatása az RX7000 sorozatú GPU-khoz, valamint Arc GPU-k támogatása Intel AV1 Encoder-hez, illetve Intel HEVC/H.265 GPU gyorsított tömörítés támogatása Windows alatt. Továbbá elérhető vált egy upward kompresszor és egy 3 sávos equalizer szűrő is.

A legújabb Qt 6 keretrendszerre történő portolás miatt az OBS Studio már nem támogatott 32 bites operációs rendszereken, valamint az Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver) rendszereken, amelyek nem kínálnak Qt 6 csomagokat. Ezenkívül a HDR előnézet jelenleg nem működik Linux rendszereken, és számos bemenet és dekóder is még frissítésre szorul.

Az OBS Studio 29.0.0 már most letölthető a hivatalos weboldalról, vagy a későbbiekben telepítheti és frissítheti Flatpak alkalmazásként is a Flathub-ról.