A KDE Connect 2GB-nál nagyobb méretű fájlátvitelt támogat a KDE Frameworks-ben

kami911 képe

A KDE bejelentette a KDE Frameworks 5.102.0 kiadásának megjelenését. A KDE Frameworks összesen 83 kiegészítő könyvtár, amelyek a Qt-n keresztül széles körű funkcionalitást biztosítanak a fejleszők által gyakran használt új funkciókhoz. A könyvtárakat alaposan tesztelték és felülvizsgálták, valamint kedvező licencfeltételekkel rendelkeznek. A kiadás a tervezett havi kiadás része, amelyek gyorsan és megbízhatóan javítják a fejlesztők számára elérhető funkcionalitást.

A KDE Frameworks 5.102 sok változást tartalmaz, de a legjelentősebbek közé tartozik a KDE Connect alkalmazásban található 2GB-nál nagyobb méretű fájlátvitel támogatása, amely lehetővé teszi a fájlok átvitelét mobil eszközről számítógépre és fordítva, de további funkciókat is tartalmaz, mint például értesítések fogadása, médialejátszók vezérlése stb.

Egy másik érdekes változás az a lehetőség, hogy a módosítóbillentyűt, mint például a Meta billentyűt használjuk a billentyűparancsok hozzárendeléséhez. Ez a változás a közelgő KDE Plasma 5.27 asztali környezet sorozatban is meg fog jelenni, és lehetővé teszi a KDE fejlesztőknek, hogy végre lecseréljék az KWin ablak és kompozitálóban található furcsa, régi módosító billentyű kezelést, így közvetlenül rendelhetnek hozzá módosítóbillentyűket a Kickoff-hoz vagy az Overview-hoz.

A KDE Frameworks 5.102 lehetővé teszi továbbá, hogy a teljes fájlútvonalat tartalmazó fájlmegadást a Megnyitás párbeszédablakban található könyvtárválasztó mezőben, a „Mindig használja az Érintő módot” beállítást pedig újraindítás után is megtartsa. Emellett lehetővé teszi az oldalsó fiókokat a Kirigami alapú alkalmazásokban az Esc billentyűvel vagy az ablak üresen megvilágított részén történő kattintással való bezárását.

A Plasma Wayland munkamenet kezelésben további hibakat javítottak, és ez a kiadás javítja a vágólap widgetdel való interakcióval kapcsolatos több vágólap-problémát, valamint a Dolphin fájlkezelőben található fájlok másolásával kapcsolatos késleltetést a panel widgetek bezárásakor.

A KDE Frameworks 5.102.0-s kiadása több mint 200 kisebb változtatást tartalmaz, ezért a teljes változtatásnaplót érdemes tanulmányozni. A forráskód letölthető a git tárolóból, a projekt jövőbeli terveit és egyéb információkat megismerheti a wiki oldalon.

A KDE támogatása

A KDE egy szabad szoftver közösség, amely rengeteg önkéntese idejének és erőfeszítésének köszönhetően létezik. Mindig szívesen fogadunk új érdeklődőket, akik segíthetnek a kódolásban, hibajavításban és keresésben, dokumentáció írásában, fordításban, népszerűsítésben, stb. Minden közreműködésért hálásak vagyunk és örömmel fogadjuk. További információkért olvassa el a KDE támogatása oldalt, vagy legyen a KDE e.V. támogató tagja rendszeres pénzadománnyal.

(forrás)