Teszteljétek a Firefox 108-as béta verzióját!

kami911 képe

Letölthető a Mozilla Firefox következő béta verziója. Ez lesz a nyílt forráskódú és keresztplatformos webböngésző 108-as verziója. A Firefox mostantól támogatja az ICCv4 profilokkal jelölt képek megfelelő színkorrekcióját.

Miután a Firefox 107-es verziója már elérhető, a Mozilla mérnökei most a következő nagy Firefox kiadásra, a Firefox 108-ra koncentrálnak, amelyet néhány nappal ezelőtt a béta-csatornába terjesztettek.

  • Az importálási térképek, amelyek lehetővé teszik a weboldalak számára a JavaScript-importok viselkedésének szabályozását, mostantól alapértelmezés szerint engedélyezve vannak.
  • A Firefox mostantól támogatja az ICCv4 profilokkal jelölt képek megfelelő színkorrekcióját.
  • A könyvjelzők eszköztár alapértelmezett „Csak az új lapon jelenítse meg” állapota most már az üres új lapok esetében is helyesen működik. A könyvjelző eszköztár viselkedését a korábbiakhoz hasonlóan az eszköztár kontextusmenüjével módosíthatja.
  • A Firefox mostantól támogatja a WebMIDI API-t biztonsági kontextben.
  • Ez a verzió kiegészül egy új kísérleti biztonsági kontext mechanizmussal amely a veszélyes képességekhez való hozzáférést szabályozza.

Fejlesztői újdonságok

A fejlesztőknek szóló újdonságok a Mozilla Developer Network 108-asra vonatkozó cikkében.

Letöltés

A legújabb Firefox béta továbbra is Windows (AMD 64 bites, ARM 64 bites és 32 bites), Linux (64 és 32 bites) és OS X (Intel és Apple Silicon) operációs rendszerekre tölthető le, szokás szerint magyar nyelven is. A béta verzióban kiadott verzió fejlesztésekről a béta verzió kiadási megjegyzésekben lehet olvasni. Az androidos Firefox béta is letölthető, azt is próbáljátok ki!

A Firefox béta kiadásának várhatóan 2022. december 13-án jelenik majd meg immáron a végleges 108-as verzióként. A Firefox 108 végleges kiadásával egyidőben jelenteti meg a Mozilla a Firefox 102 ESR sorozat, 102.6.0 verziójú frissítése is.

Vegye figyelembe, hogy ez egy előzetes verzió. Ha hibát talál jelezze a Mozilla felé.