Itt az OpenMW 0.47.0 kiadása, a még jobb Morrowind élmény érdekében

kami911 képe

Örvendjetek RPG rajongók! Megjelent az OpenMW, a The Elder Scrolls III: Morrowind ingyenes és nyílt forráskódú újraimplementált játékmotorjának új verziója. Ez az legjobb módja, hogy a Morrowindot játszhassunk modern platformokon - így Linux-on is. Számos fejlesztéssel rendelkezik ez az átirat - az eredetihez képest, miközben az eredeti játékmenet megmarad.

Több mint egy évvel a legutóbbi kiadás óta rengeteg hibajavítást hoz magával, amelyek a játékot és a szerkesztőt is érintik. Miközben vadonatúj funkciókat is hoz magával ez a kiadás. A játék motorjának kimondottan sok funkciója javult és háttérben lévő részek is, amelyeket a felhasználók közvetlenül nem vesznek észre, de segítik az OpenMW zökkenőmentes működését. Ezek a fejleszetések többek között:

  • A Skyrim SE tömörített BSA formátumának támogatása.
  • Alpha-to-coverage anti-aliasing (ez javítja az alfa átlátszósággal rendelkező objektumok kinézetét, például a „Morrowind Optimization Patch” lombozatát).
  • A talajfedő modok jobb kezelése a fű példányosításán keresztül
  • Lövedék-lövedék ütközés, beleértve a célzott varázslatokat is (a sikeres találat mindkét lövedéket megsemmisíti); emulálja az eredeti játék viselkedését.
  • Új, shader-alapú, testreszabható világítási rendszer, amely megszünteti a tárgyankénti nyolc fényforrás korlátot.
  • Egy csomó új opcionális funkció, amit engedélyezhetsz, mint például az NPC-k elkerülése az ütközéseknél, amikor mozognak, valósághűbb átlós karaktermozgás és még sok minden más.
  • Alapvető támogatás a „Collada” animációs formátumhoz.

További információk az OpenMW játkról. Wiki-oldal.

A játék letöltése.

Elérhető még Flatpak csomagként a Flathub tárolóból. Vagy telepítheti erre a hivatkozásra kattintva, vagy a következő paranccsal:

flatpak install --from https://flathub.org/repo/appstream/org.openmw.OpenMW.flatpakref

Mivel a játékhoz szükség van a Morrowind adatfájljaira, szükség van egy eredeti példányra is. A Morrowind egy példánya könnyen beszerezhető a GOG.com-on vagy a Steam-en.

(forrás)