Cikkirókat, támogatókat keresünk!

kami911 képe

A Linux Mint Magyar Közösség egy önkéntesekből álló támogatói csapat. Hiszünk benne, hogy a Linux Mint sokak számára megfelelő megoldást kínál az informatikai kihívásokra. Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Gyere, töltsük meg együtt érdekes tartalommal a LinuxMint.hu weboldalt!

Tartalomkészítéssel összefüggő feladatok

Hírek és cikkek írása – Ha jól bánsz a szavakkal és szeretsz érdekes témákról írni, akkor jelentkezz „Cikkíróknak“. Beszámolhatsz az újdonságokról, hírekről érdekességekről amelyek a Linux Mint-tel, Linux-szal vagy azon futó programokkal kapcsolatosak. Ha egy érdekes problémát oldottál meg vagy új programot próbáltál ki megírhatod a linuxmint.hu-n lévő blogodba is.

Cikkajánlók írása –Érdekességek a Linux Mint, a Linux, a számítástechnika világából. Pár soros ajánló, összefoglaló. Minden ajánlóban 2-8 cikk ajánlása, napi vagy heti pár alkalomnyi rendszerességgel.

Napi vagy heti Linux Mint tippek – Ha vannak bevált trükkjeid, vagy mindig találsz olyan érdekességeket, amelyek megkönnyítenék más felhasználók életét, akkor írd meg őket napi vagy heti rendszerességgel.

Vannak azonban olyan célok is, amelyekhez anyagi támogatásra van szükségünk. Ezeket természetesen teljes egészében a Linux Mint-tel kapcsolatos tevékenységre költjük.

Havi vagy Eseti támogatás

Havi vagy eseti támogatást, a PayPal-on keresztül tudsz számunkra eljuttatni:

 PayPal - The safer, easier way to pay online!

Nagyobb támogatási összeg esetén a támogató neve kikerül a linuxmint.hu/kapcsolat oldalon a támogatói listába.

(kép)

Hozzászólások

kami911 képe

Ki és milyen témát látna

Ki és milyen témát látna szívesen? Ki és milyen témát tudna hozni a hírekben? Legyen széles a spektrum a Linux-tól a játékokon át, a retroig és az akciókig. Vagy elég a havi egy blog fordítás és a kiadások gondozása?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Egyéni vélemény

Kiindulva abból, hogy ez definíció szerint egy közösségi oldal, nem pedig híroldal, úgy érzem kicsit túl van tolva ez hírek dolog, főleg mivel az újdonságok jelleg szerint olyasmik, amik jó, ha fél éven belekerülnek a repóba, ha belekerülnek, oszt max. csak sóvágást vált ki abból, aki értékelné valamennyire, de azzal nem vesződik, hogy mindenféle alternatív telepítési projektbe belefogjon. Még ha ez le is van írva valahol. De a többségből így csak érdektelenséget vált ki. De értem én, hogy ilyen híroldal sehol nincs, még a külföldiek is ki vannak égve, valami űrt be kellene tölteni.

De ha már mindenképpen, a széles spektrum jó irány. Nem csak játék, retró, de pl. ha lehetséges (nem tudom mi  módon lehetséges) - én szoktam nézni YT-n Linus sajtótájékoztatóit, nagyon érdekes dolgok hangzanak ott el, ilyenkor azt gondolom, de jó lenne magyar felirat, talán mások is értékelnék, akik nem értenek englishül. Ez csak egy gondolat, lehet másokat meg untatja az ilyesmi, de az furdal, hogy ha lehetne harmadik félként feliratot egyes témába vágó videóhoz felvitetni a YT-e, az de érdekes lenne.

De visszakanyarodva, milyen témájú cikkek, blogok... Elmondom én minek készültem neki. Ez részemről nem vállalás, csak akarat. Mert nem tudom mikor tudnám befejezni, annyira nincs időm. Az egyik a GUFW szájbarágós bemutatása. Alap tűzfal elmélettel, majd a GUFW-al, példákkal, majd egy konkrét bonyolult torrent kliens bekonfigurálása. Ebből meg van már sok oldal, de még nem kerek, és kell még 3x ennyi.

Ide vagy innen kanyarodva: a mai Internet, azaz jellemző műszaki megoldások, és műszaki folyományaik (merthogy vannak). Esetleg abból kiindulva, hogy volt régen, milyen elképzelések voltak, van egy rahedli lementett anyagom abból a korból Internet témakörben. Még az első üzenetváltásról is, mikor beélesítették az Internetet Magyarországon (BM-nek fel kellett venni szalagra, de hogy mit kezdtek a felvett sípolással csicsergéssel, azt már nem lehet tudni, de ez nagyon fontos volt, mert enélkül nem engedélyezték)

Amire még gondolok, cikksorozat Linux vs. Windows témakörben, Mélyebben. Amit akár kézikönyvként is lehet kezelni. Nem olyan felületességekre gondolok, mint amik ma vannak netszerte, akár írva, akár a YT videókban.
Tematizálva, a fájlrendszertől kezdve a parancsokon át a programokig, koncepciókat is beleértve. Ezt a kuncsaftjaimnál tapasztaltak alapján gondoltam, hogy jó lenne, azaz, olyan kérdéseket tesznek fel, amikre nem válaszolnak a Linux előnyeit hangoztató írások vagy videók pl.

Meg úgy általában azt gondolom, hogy attól jobb lenne az oldal, ha nem máshonnan átvett, lefordított cikkek dominálnának, hanem olyan saját és egyedi írásoktól, amit mások vesznek át és fordítanak le saját nyelvükre.

Persze, tudom, tevékenyen részt kellene vennem. De túl elfoglalt vagyok, oszt így estére meg úgy leamortizálódik az agyam, hogy csak ilyen posztokra futja.

U.I. szoktam nézegetni a más országok Mint-es közösségi oldalait. Azért ez itt eléggé kiemelkedik mind közül. Csak az angol van "feljebb", de az nem számít. :-)

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
Balazs_B képe

Egyéni vélemény Egyéni vélemény

#2

#2 Én mint nagy ritkán írogató ide írogató, szintén azon gondolkodtam manapság hogy milyen irányok lennének megfelelőek. Szerintem sem lenne rossz ha a Linuxmint.hu egy általánosabb oldal lenne leírásokkal, segédletekel, ilyesmi és a napi hírezős, posztolós, közösségi életet élős oldal (nevezzük most portálnak), nos a portálon lennének a OMGUbuntu, 9to5linux, Phoronix és ilyen típusú cikkek, hírek, megosztások. Igazából a jelenlegi honlapnak van blog része, akár lehetne azt erre használni. Igaz mindez csak ötlet a részemről.
Ebben szerintem Kami kolléga fogja a végső szót megadni, mégis csak ő a "honatya" ;)

Egy dolog biztos, eddig is nagyon sok energiát fektetett ő bele és szerintem is (ha szerinte nem is annyira), de érezhető hogy van itt élet!!! Én is az ő ténykedésének köszönhetően vagyok itt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Egyéni vélemény Egyéni vélemény

#2.1 honatya helyett szeretném ha a közösség ereje lenne itt. Több szerkesztő, több anyag, nagyobb hatás. Minőség legyen és akkor én annak már tudok örülni. Minél teljesebb dokumentáció, kezdők segítse, akár videocsatorna. Stb.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Egyéni vélemény

#2 Minden irományt cikket és és egyebet szívesen látunk szerintem. A súgót szeretném megtenni az ilyen anyagok fő színhelyének, egyszersmind ott garantálni a megfelelő minőséget a kategorizált elhelyezést és a hibamentességet. A blogot megtartanám az egyéni témáknak, persze ahonnan szintén kerülhetnek át anyagok a súgóba.

Szerintem jó lenne ha több hír és cikk is jelenne meg, sőt a weboldal egy-két trükkel akár más disztrók otthona is lehetne. Nyitott vagyok a részletesebb és komolyabb cikkek iránt is. Ha megnézed a súgót, akkor kerülnek is ilyenek ki oda. Csak talán nincsenek eléggé szem előtt.

Egy párat azért linkelek:

Szóval van rendesen egyedi tartalom. Amit hiányolok inkább a közösségi élmény. Legalábbis számomra az lenne jó, ha nem csak „főleg” egyszemélyes show lenne mint most, hanem többen segítenének. Persze Imre munkája is hatalmas a fórumon, Balázs és Koppány is szuper cikkeket írnak. De ha mondjuk ugyanezt 20-an csinálnánk, akkor azért mindenkire kevesebb teher hárulna.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Koppány képe

Egyéni vélemény

#2.2 Szerintem is lehetünk nyitottak. Miért ne lehetne itt a Debian, Fedora, Arch irányban is olyan hasznos és érdekes tartalom amely más Linux felhasználókat vonz. A Linux világából szerintem minden belefér.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kami911 képe

Egyéni vélemény

#2.2.1 próbáltam is pár hírrel kapcsolatban. Ubuntu megjelenés, de lehet szélesebb a spektrum tényleg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Balazs_B képe

Egyéni vélemény

#2.2.1 Igaz, a linux magában eléggé réteg dolog itthon nemhogy a Mint. Egy általánosabb Linux portál valóban jó ötlet így átgondolva. Talán már így is a legaktívabb hazai portál lehet ez.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)