KiCad

kami911 képe

Végre itt van a KiCad 6.0.0

A KiCad projekt büszkén jelenti be a 6.0.0 verzió kiadását. A 2018 júliusa, azaz 5.0.0 verzió óta ez a KiCad első főverzió kiadása.

Modern, egységes megjelenés

A KiCad 6.0 megújult felhasználói felülettel rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy csökkentse a belépési akadályokat az új felhasználók számára, és megkönnyítse a KiCad és más tervezőszoftverek közötti váltást. A vizuális tervezési nyelvet, a gyorsbillentyűket, a párbeszédablakok elrendezését és a szerkesztési munkafolyamatokat a fejlesztők harmonizálták a KiCad-ben, így a kapcsolási rajz- és a NYÁK-szerkesztő között váltva már nem olyan érzés, mintha két különböző eszközt használna.

Frissített kapcsolási rajz szerkesztés

A KiCad kapcsolási rajzszerkesztője a 6.0-ás verzióval az eddigi legnagyobb átalakításon esett át. Mostantól ugyanazt az objektum-kiválasztási és manipulációs megoldást használja, mint a NYÁK-szerkesztő, és több tucat új funkciót kapott a tervezés megkönnyítése érdekében. Hálóosztályokat rendelhet a kapcsolási rajzszerkesztőből, és vonalszín- és stílusszabályokat alkalmazhat a vezetékekre és buszokra egyenként vagy a hálóosztály alapján. Hozzon létre olyan buszokat, amelyek több, különböző nevű jelet csoportosítanak a hierarchikus tervezés megkönnyítése érdekében.

kami911 képe

Megjelent a KiCad 7.0.9

A KiCad projekt büszkén jelenti be a 7.0.9 verzió kiadását. Ez a kilencedik hibajavító kiadása a februárban megjelent 7.0-s főverziónak. A 7.0.9-es stabil verzió kritikus hibajavításokat és egyéb kisebb javításokat tartalmaz az előző kiadás óta.

A 7.0.8-as kiadás óta kijavított hibák listája megtalálható a KiCad 7.0.9 mérföldkő oldalán. Ez a kiadás számos kritikus hibajavítást tartalmaz, ezért kérjük, fontolja meg a frissítést a lehető leghamarabb.

A KiCad 7 jelentős frissítés a KiCad 6-hoz képest, és számos izgalmas új funkcióval, valamint a meglévő funkciók javításával érkezett.

Feliratkozás RSS - KiCad csatornájára