GNOME 43

kami911 képe

Bevetésre kész a GNOME 43

Hat hónapnyi kemény munka után a GNOME projekt büszkén mutatja be a 43-as verziót. Ez a legújabb GNOME-kiadás minden téren fejlesztéseket tartalmaz, kezdve az új gyorsbeállítások menüjétől, az újratervezett Fájlok alkalmazáson át a hardveres biztonsági integrációig. A GNOME 43 folytatja a GNOME-alkalmazások GTK 3-ról GTK 4-re történő átállásának folyamatát, és számos más kisebb fejlesztést is tartalmaz. A GNOME 43 kódneve "Guadalajara", a GUADEC 2022 szervezői által végzett munka elismeréseként.

Gyorsbeállítások

A GNOME 43 egy újratervezett rendszerállapot menüvel érkezik, amely lehetővé teszi a gyakran használt beállítások gyors módosítását. Azok a beállítások, amelyekhez korábban a menükben kellett kutakodni, mostantól egy gombnyomással módosíthatók. Az új kialakításnak köszönhetően a beállítások állapota is könnyen áttekinthetővé válik egy pillantással.

Amellett, hogy a meglévő beállítások használata egyszerűbbé vált, az új beállítási menü néhány figyelemre méltó új funkciót is tartalmaz:

  • Először szerepel a menüben a felhasználói felület stílusának beállítása, amely lehetővé teszi a világos és sötét stílusok közötti váltást. Ez a beállítás korábban csak a Beállítások alkalmazásból volt elérhető.
  • Egy új képernyőkép gomb is szerepel, amely kiegészíti a GNOME 42-ben bevezetett beépített képernyőkép funkciót.
  • Több hangeszköz jelenléte esetén mostantól lehetőség van a menüből váltani közöttük, így nem kell a Beállítások alkalmazásban kutakodni.
  • Ha a VPN ki van kapcsolva, a VPN gomb megnyomásával az utoljára használt hálózathoz csatlakozik.

(video)

Az új rendszerállapot menü ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a korábbi kialakítás, beleértve a GNOME hálózati funkcióinak, például a Bluetooth és az USB-csatlakozók, valamint a Wi-Fi hotspotok vezérlésének lehetőségét.

Következő generációs eszközkészlet

kami911 képe

Kellemes újdonságokkal érkezik a GNOME 43.3 verziója

A GNOME 43.3 már elérhető,amely a harmadik hibajavító kiadás a GNOME 43-hoz. A GNOME 43-at szállító összes operációs rendszer számára ajánlott a frissítés. A GNOME 43.3 egy egyszerű hibajavító frissítésnek tűnik, de ez kellemes frissítés a GNOME korábbi verzióiról.

kami911 képe

Unalmas és ezért biztonságos a frissítés: GNOME 43.2

A GNOME 43.2 már elérhető,amely a második hibajavító kiadás a GNOME 43-hoz. A GNOME 43-at szállító összes operációs rendszer számára ajánlott a frissítés. A GNOME 43.2-t úgy tervezték, hogy egy unalmas hibajavító frissítés legyen a GNOME 43-hoz, így ez
biztonságos és eseménytelen frissítés a GNOME korábbi verzióiról.

Emlékeztetőül a GNOME 43 újdonságai:

kami911 képe

Érkezik a GNOME 43: Webalkalmazásokkal és az hardvereszközök biztonsági információs paneljével

A népszerű GNOME asztali környezet következő nagy kiadásán, a GNOME 43-on folyik a munka, és egyre közelebb kerülünk az első alfa fejlesztői kiadáshoz, amely számos új funkciót tartalmaz. Ilyen többek között a webes alkalmazások támogatása, egy új eszközbiztonsági információs panel a Beállításokban és a WebExtensions támogatása a Weben. Képgaléria a hír végén.

Feliratkozás RSS - GNOME 43 csatornájára