A Nyári Fantasy Expo 2024 élménybeszámoló

kami911 képe

Nagyon izgalmas élményben volt részünk a Nyári Fantasy Expo 2024-en! Felkérést kaptunk, hogy kiállítóként jelenjünk meg ezen a fantasztikus rendezvényen, ahol a sci-fi, anime, manga, cosplay, videojáték és társasjátékok rajongói egy napra összegyűlhettek. A szervezők a Nyári Fantasy Expo helyszínéül a varázslatos és különleges Magyar Vasúttörténeti Parkot választották, amely annyira más és lebilincselő, mint egy másik általános rendezvényhelyszín. A rendezvény 2024. augusztus 25-én, vasárnap volt, és aznap rendesen befűtötték az égi kazánt. Nagyon meleg volt egész nap. Volt sok-sok rendezvény és kiállító és a lelkes vendégközönség és versenyezők őrültebbnél-őrültebb, részletesebbnél-részletesebb jelmezeket készítettek és hordtak. Standunknál Liza a rókatündér is szerepelt, így néhányan tudtak fotózkodni a Firefox böngészővel is.

Érdeklődők, quiz kitöltők

A standunknál öten voltunk: Pfeiffer Szilárd, Sólyom Jöran, Mugli, Liza a rókatündér és én, Kami. Laptopokon mutattuk be a Linux Mint 22 „Wilma” kiadását és a Batocera.linux terjesztést, ami retro játékokat hoz el Linux alapokon – rengetegen érdeklődtek! A standunkon kvízeket is rendeztünk, ahol a szabad szoftveres világ és a Linux Mint ismereteit lehetett tesztelni, közel százan vették a bátorságot, hogy kitöltsék.

Közös quiz javítás és beszélgetés

Egész nap beszélgettünk az emberekkel, bemutattuk, miért olyan fantasztikus a szabad szoftverek világa és milyen előnyei vannak a Linux rendszernek. Külön öröm volt látni, hogy sokan nyitottak voltak és pozitívan fogadták az információkat, így reméljük, sikerült továbbadni az életérzést. Volt aki úgy gondolta, hogy majd szeretné kipróbálni a Linux Mint-et saját gépén, és az OpenStreetMap szerkesztésére való legegyszerűbb eszköz a StreetComplete is felkerült néhány látogató telefonjára. Szó volt természetesen a Firefox böngészőről és a Common Voice projektről is. És még sok minden más is szóba került a LibreOffice-tól a Batocera.linux terjesztésen át, sok más Linux-ig.

A galaxis legjobb böngészője

Ha ott voltál a rendezvényen, reméljük, sikerült hozzánk is benézned. Te mit gondolsz? Érdemes volt ilyen formában kitelepülni? Szívesen várunk a következő alkalomra, ha kedvet kaptál segíteni!

Egy másik standnál a szabadkézi rajzé volt a főszerep

Naná, hogy Krita futott ott...