Péntek este ismét csokitájm!

kami911 képe

Talán már hallottatok róla, de ha mégsem, engedd meg, hogy bemutassam nektek. A Csokonai Mikroklub az ősi Csoki Klub újjáéledése, melynek története egészen 2013-ig nyúlik vissza, amikor a Videoton TV Computer és Amiga Klub néven újra életre kelt. Azóta (majdnem) minden pénteken összegyűlünk a történelmi helyszínen egy kis kockulásra és nosztalgiázásra. A program leginkább beszélgetésből, kis büfézésből áll, és persze lehetőség van kipróbálni a retro hardvereket is. Néha igazi ritkaságok is felbukkannak, és ha valaki kedvet kap hozzá, akár kvíz vagy játékverseny is szerveződhet.

Az elmúlt években sokféleképpen alakultak a találkozók, jelenleg az alsó teremben, a felső teremben vagy a büfé jobb oldalán várnak mindenkit. Sajnos nincs lehetőség tárolni semmit a helyszínen, ezért kérünk titeket, hogy ha van rá mód, hozzatok magatokkal monitort és hosszabbítót is.

A soron következő összejövetel 2024. március 8-án, azaz pénteken lesz. Ha van kedvetek, csatlakozzatok hozzánk, legyen szó csak alkalmi részvételről vagy rendszeres látogatásról.

A belépő: 1100 Ft/alkalom.

Időpont: minden pénteken 17 órától  amikor a Csokonai Művelődési Központ nyitva tart. Általában este 9-kor zár az intézmény.

Viszlát a klubban! Ne felejtsetek monitort és elosztót is hozni a kiváló hardverek mellé.

Tervezett időpontok az első negyedévben:

  • március
    • március 8.
    • március 22.

Helyszín: Csokonai Kulturális Központ, emeleti helyiség.

1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

Csoki Klub régen:

Csoki Klub manapság és régebbi hírei.

Ha érdekel a Csoki Klub eredete, régi története, akkor nézd meg a Stamps Back nevű filmet:

Becsempészett számítógépek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és az önszerveződő magyar számítógépes szcéna létrejötte a 80-as 90-es években.

Ilyen és ehhez hasonló izgalmas témákkal tervezi bemutatni a Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb része, hogy hogyan terjedtek el Magyarországon a számítógépes játékok és más szoftverek, és hogyan indították be a hazai számítógépes életet lelkes fiatalok egy olyan korban, amikor a nyugaton készült szoftvereket nálunk még nem lehetett boltban kapni, és a számítógépeket is legtöbbször csempészve kellett az országba juttatni.