Aki ma retro élményre vágy, az a Csokonai Mikroklub tárt kapuval vár

kami911 képe

Talán már hallottatok a Csokonai Mikroklubról, ami az ősi Csoki klub újjáéledése, és még 2013 környékén kezdett újraformálódni Videoton TV Computer és Amiga Klub néven. A lényeg, hogy azóta az évek során változó formában és intenzitással, de összegyűlünk péntekenként a történelmi helyszínen egy kis kockulásra. Ez leginkább beszélgetést, büfézést jelent, és persze van hova kipakolni és kipróbálgatni a retro hardvereket is. Jobb napokon egészen különleges vasak is megfordulnak itt, olykor, ha valaki megszervezi, kvíz vagy akár játékverseny is előfordulhat. Sokféleképp volt már az elmúlt években, jelenleg az alsó teremben retrozhatunk, a büfétől jobbra. Sajnos nem tárolhatunk semmit a helyszínen, így monitort, hosszabbítót is kell magunkkal hoznunk. Az első 2024-es februári időpont, ma, azaz február 2-án lesz, készülnek rá már többen is. Ha van kedvetek csatlakozzatok, akár alkalmanként, akár rendszeresen.

A belépő tavaly: 1100 Ft/alkalom volt, az idei árat még nem tudom.

Időpont: minden pénteken 17 órától  amikor a Csokonai Művelődési Központ nyitva tart. Általában este 9-kor zár az intézmény.

Viszlát a klubban! Ne felejtsetek monitort és elosztót is hozni a kiváló hardverek mellé.

Tervezett időpontok az első negyedévben:

 • február
  • február 9.
  • február 16.
  • február 23.
 • március
  • március 1.
  • március 8.
  • március 22.

Helyszín: Csokonai Kulturális Központ, emeleti helyiség.

1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

Csoki Klub régen:

Csoki Klub manapság és régebbi hírei.

Ha érdekel a Csoki Klub eredete, régi története, akkor nézd meg a Stamps Back nevű filmet:

Becsempészett számítógépek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és az önszerveződő magyar számítógépes szcéna létrejötte a 80-as 90-es években.

Ilyen és ehhez hasonló izgalmas témákkal tervezi bemutatni a Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb része, hogy hogyan terjedtek el Magyarországon a számítógépes játékok és más szoftverek, és hogyan indították be a hazai számítógépes életet lelkes fiatalok egy olyan korban, amikor a nyugaton készült szoftvereket nálunk még nem lehetett boltban kapni, és a számítógépeket is legtöbbször csempészve kellett az országba juttatni.