Nagyon tetszett idei év utolsó Csokonai Mikroklubja

kami911 képe

Sokat csökkent a Csokonai Mikroklub jelentősége, ha összehasonlítjuk a hőskorral. A vasfüggöny mögötti állapotok egy speciális helyzetet teremtettek, és a klub egy különleges kapocs volt a kelet és nyugat közötti fekete szoftver-körforgásban. Ezeket az időket idézi fel a Stamps Back című film:

Bár azok az idők már nem térnek vissza, de két tucat lelkes retró számítástechnika rajongó rendszerint péntekenként összegyűlnek ismét a történelmi helyszínen egy kis kockulásra. Érdekes vasak is voltak, amelyből a Sinclair ZX Spectrum Next volt a legkülönösebb, de lenyűgözőek voltak a hőskorban épült HomeLab gépek újra épített verziói, saját nyomtatott nyákkal, nyomtatott házzal, és egyedi kapcsolós billentyűzettel, SD kártyás „magnóval” vagy éppen egy HomeLab 5 build is.

Egy szó mint száz, a hardver szekció nagyon erős volt.

De érdekes Commodore hardverek is voltak, mint a Commodore Wifi Modem, és egyéb bővítőkártyák. A Commodore Wifi Modem egy NodeMCU (ESP8266) alapú WiFi modem a C64 bővítőportjához.

Előkerültek régi és új játékok, szoftveres problémák, rési és új IT- és life-hack dolgok. Jó hangulat volt érdekes hardvereket láttam, és jó sztorikat hallottam. A következő klub vélhetően január 12-én lesz. Te ott leszel a következőn? Szerintem érdemes benézni.

Csoki Klub régen:

Csoki Klub manapság és régebbi hírei.