Már itt is van az első hibajavítás az Audacity-hez

Megjelent az Audacity 3.4.1 hibajavító verzió verzió. A stabil kiadást követően nem túl hosszú idő után már itt is van az első hibajavító kiadás. Több kellemetlen hibát javítottak, így mindenképp frissíteni érdemes a régebbi verziókat. Igaz, a natív tárolókba még sok helyen a régebbi, vagy nagyon régi verzió van fenn, így ezekbe a hibákba nem sokan futottak bele. Én is csak azért tudok a javításról, mert a Flatpak verzió - ami relatíve gyorsan kapja meg a frissítést - jelezte, hogy javító pontkiadás jött.

A következő hibákat javítja:

  1. 24 bites felvétel javítása.
  2. Összeomlás javítása .aup importálással.
  3. Javították a klipek és műsorszámok crossfading átmenetét.
  4. Több fájl exportálása ismét tiszteletben tartja a mintavételezési gyakoriság beállításait.
  5. Külső programexporttal kapcsolatos összeomlások javítása.
  6. BSD és ARM buildek javítása.
  7. A Ctrl+J mostantól szabványos gyorsbillentyű a klipek összekapcsolásához.
  8. A sztereó számok többé nem véletlenszerűen osztódnak monóvá.
  9. Fájl exportálásakor a fájlkiterjesztés mindig hozzáadásra kerül (kivéve az egyéni FFmpeg és a külső programok exportálását).
  10. Javítottak egy összeomlást, amikor Opus-t exportál olyan régebbi CPU-kkal, amelyek nem támogatják az AVX-et.

Általános és saját vélemény: ezek elég komoly és sokakat érintő problémák, nem speciális helyzetben előkerülő marginális hibák. Lehet, hogy gyorsan adták ki a stabil verziót, gyakorlatilag majdnem a Béta után közvetlen? Ha sokszor elő fog kerülni az ilyen kellemetlen hiba dömping, akkor sokunkben felmerül: nem feltétlen jó ez így.

Telepítési lehetőségei: Jelenleg az itt elérhető AppImage, mert a Flathub oldalon még a kilenc napja frissült 3.4.0 van fenn (23-11-09 du.)

Hozzászólások

tonsur képe

Én is csak azért tudok a javításról...

Ezek szerint nem olvasod a fórum hozzászólásait,mert már a stabil verzió kiadása napján itt az általad létrehozott topikban jeleztem,hogy ezer sebből vérzik a stabil verzió,ami a mostani 3.4.1-re is igaz,mert az általam jelzett hibák még nem lettek javitva,kipróbáltam a 3.4.1-et (flatpak) és szintén sokszor összeomlik,és a 3.4.0-nál jelzett hibák még mindig megvannak.Nem érdemes használni, mindenkinek ajánlom inkább a régebbi verziókat,pl 3.0.2,amit még nativan deb-es telepitéssel lehet installálni,ami sokkal gyorsabb és kisebb helyet foglal mint a flatpakos verziók.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én is csak azért tudok a javításról...

#1 Frissítettem a flatpak csomagokat, és nekem is a 3.4.1-es verzió lett telepítve. A vízszintes csúszka eltűnt, és a fájlbeolvasás is nagyon lelassult. A menürendszer teljesen más, mint a régebbi rendszereken. Azt hiszem, még dolgozhatnának rajta, mert így keserves használni az Audacityt. Kiadás előtt nem tesztelik le a programokat a fejlesztők - ez elemi dolog? Valószínűleg én is egy régebbi verzióra térek vissza.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Én is csak azért tudok a javításról...

#1.1
Próbáld meg a nativ deb-es telepitést,mondjuk a 3.0.2-est,ez a verzió remekül használható,és elég gyors is.
Az audacity data .deb innen tölthető, maga az Audacity meg innen,ha problémád akad a telepitéssel ird meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én is csak azért tudok a javításról...

#1.1.1 Kösz szépen a linkeket, de a letöltött .deb fájlokat nem tudtam installálni függőségi hiba miatt. A Synaptic-kal viszont telepítettem, de a telepített Audacity csak 2.3.3-as (ez is megfelel, ha jól működik).
Valamit szeretnék megkérdezni: jobbra-balra finom mozgásokat hogyan lehet végrehajtani, mert én csak úgy tudok, hogy óvatosan megfogom az egérrel a csúszkát, és lehúzom az egeret (ez kinagyításnál okoz gondot).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Audacity 3.0.2 telepitése

Synaptic-al távolitsd el a 2.3.3-as Audacity-t,és az audacity-data-t is,majd telepitsd az audacity-data_3.0.2-0build3~ubuntu20.04_all.deb-et, ezután innen töltsd le a függőségeket,majd bontsd ki,ekkor kapsz egy Audacity telepitése függőségekkel mappát, amiben a szükséges függöségek és a telepitendő audacity (audacity_3.0.2-0build3~ubuntu20.04_amd64.deb) található.Nyisd meg a terminált a Audacity telepitése függőségekkel mappában és add ki a következő parancsot: sudo dpkg -i *.deb, ekkor remélhetőleg simán feltelepűl a 3.0.2-es Audacity, nekem igy sikerűlt telepiteni az Ubuntu 20.04.6-ra. Jobbra-balra finom mozgásokat úgy tudsz csinálni,hogy ráviszed az egeret a lenti csúszkára,és az egéren scrollozol föl/le.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Audacity 3.0.2 telepitése

#1.1.1.1.1 Kösz szépen, így már rendesen települt az Audacity.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Audacity 3.0.2 telepitése

#1.1.1.1.1.1
Szivesen,használd egészséggel!
Még annyi,hogy érdemes zárolni a 3.0.2-es verziót,nehogy véletlenül frissüljön:
Terminálba: sudo apt-mark hold audacity-data*, sudo apt-mark hold audacity*

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Én is csak azért tudok a javításról...

#1.1 "Valószínűleg én is egy régebbi verzióra térek vissza."

Flatpak-nál. a flathub tárolóban a 3.2.1. verzióig vissza tudsz léptetni, ha akarsz. Az gyorsabb, mint a mostani.

Teszt, 200mega mp3, több mint három óra:

Új verzió: 4perc

Flatpak 3.2.1.: 40 mp

Natív deb csomaggal: 3.3.3 43 mp

Ami bosszantó, hogy az új verzió is azt írja ki, hogy 40mp a várható idő, de már az elején látni, hogy ebből semmi nem lesz.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Én is csak azért tudok a javításról...

#1 Van az úgy hogy félrecsúsznak a fejlesztések. Esetleg ismersz jó minőségű forkokat, amelyek a régebbi, jól működő verziót viszik tovább?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tonsur képe

Jó minőségű forkok

#1.2
A Tenacity-t ismerem ami az Audacity 3.1.3-at viszi tovább,az ő munkájukat rendszeresen figyelem,és ha lehet segitek az észrevételeimmel.Amit most látok az Audacity-nél az nem félrecsúszás hanem irányvesztés, ahelyett hogy minél felhasználóbarátabbá tennék a programot, funkcióbövitéssel foglalkoznak miközben a program használhatósága egyre romlik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve