Elkészült a KDE Gear 23.04.2 verziója

kami911 képe

A KDE Gear a KDE közösségének alkalmazásgyűjteménye, amely a KDE-hez illeszkedő együtt megjelenő alkalmazások összessége. A négyhavonta megjelenő kiegészítő KDE alkalmazások, keretrendszerek és könyvtárak gyűjteménye számos érdekes alkalmazást kínál a KDE asztali környezet rajongóinak. A KDE projekt kiadta a KDE Gear 23.04.2 verzióját, mely az utolsó frissített változat első tervezett karbantartási frissítése a KDE Gear 23.04 nyílt forráskódú szoftvercsomagnak.

Itt van vége a KDE Gear 23.04.2, kevesebb mint egy hónappal a KDE Gear 23.04.1 után, és javítja a Dolphin fájlkezelőt, hogy megjegyezze a megnyitott lapokat az indításkor, ha a felhasználó ezt a módot állította be. Úgy tűnik, hogy ez a funkcionalitás nemrégiben hibásodott meg a hibajavítási folyamat során.

A Spectacle képernyőkép készítő eszköz frissült annak érdekében, hogy oldalsávján elférjen a hosszú gombfelirat bizonyos nyelveken, és a Gwenview képnéző most az előírt alkalmazást nyitja meg, amikor az „Megnyitás ezzel” menüt használjuk, nem pedig egy másikat.

A KDE Gear 23.04.2 továbbá javítja a görgetést a Konsole terminálemulátor alkalmazásban, megakadályozza a felesleges lapváltást a Yakuake lefelé kihúzható terminálban, amikor bezárunk egy lapot, az alapértelmezett keresési mezőre fókuszál a Neochat üzenetkereső ablakában, és opcionálissá teszi a médiák időtartam gombját az AudioTube YouTube Music kliensben.

Emellett a KDE Gear 23.04.2 javítja a K3b „Egyéb” lap elrendezését a „Kevert CD írása” párbeszéddobozban, és továbbfejleszti a népszerű Kdenlive videószerkesztőt az idővonal sorozatképeinek újbóli engedélyezésével, az alapértelmezett mappa megjelenítésével a VOSK modellek beállításainál, az idővonal skálázásának beállításával, egy jobb lehetőség használatával a Média böngészőhöz, a skálázott megjelenítés javításával, valamint számos más hiba és összeomlás kijavításával.

A KDE Gear 23.04.2 kiadása apróbb fejlesztéseket és hibajavításokat hoz az Ark, a Cantor, az Elisa, a KDE Itinerary, a KAlarm, a Kalendar, a Kasts, a Kate, a Kleopatra, az Okular, a Tokodon és a Skanpage alkalmazásokhoz is. Ez biztosítja a jobb teljesítményt, stabilitást és felhasználói élményt az open-source szoftvercsomagban. Ne hagyja ki ezt a frissítést, ha a KDE-t használja.

Részletesen az újdonságokról

Letöltés és elérhetőség

Az alkalmazások elérhetőek a Snap-ként valamin a Flathub-on is.

A KDE egy szabad szoftver közösség, amely rengeteg önkéntese idejének és erőfeszítésének köszönhetően létezik. Mindig szívesen fogadunk új érdeklődőket, akik segíthetnek a kódolásban, hibajavításban és keresésben, dokumentáció írásában, fordításban, népszerűsítésben, stb. Minden közreműködésért hálásak vagyunk és örömmel fogadjuk. További információkért olvassa el a KDE támogatása oldalt, vagy legyen a KDE e.V. támogató tagja rendszeres pénzadománnyal.

(forrás)