Az első Linux Kernel 6.3-mal működő Arch Linux ISO-lemezkép már letölthető

kami911 képe

Új verzióval ünnepli a nyarat az Arch Linux. A 2023.06.01 jelzésű Arch Linux ISO pillanatkép verzióval a legújabb és legjobb Linux kernel 6.3-as sorozatot használja. Ez azok számára lesz hasznos, akik a könnyű, rugalmas és gördülő kiadású GNU + Linux disztribúció friss telepítését tervezik.

Az Arch Linux 2023.06.01 kiadása aarchinstall 2.5.6 szöveges telepítőt tartalmazza, ami egy kisebb frissítés az Arch Linux alapértelmezett telepítőjéhez. Ez a frissítés javítja a 3 asztali profil működését és kezeli a duplikált bejegyzések problémáját a /boot/loader/entries/entry.conf fájlban a systemd-boot esetében.

A legfrissebb csomagverziókat, amelyeket a 2023. májusban adtak ki, szintén beleépítették az új Arch Linux ISO lemezképbe, hogy a felhasználók a lehető legjobb hardvertámogatást kapják az új telepítéseikhez, különösen azok számára lehet ez érték, akik korábbi ISO-k esetében hardverproblémákkal küzdöttek.

Minden további nélkül letöltheti az Arch Linux 2024.06.01-et most a hivatalos weboldalról, ha Arch Linuxot tervez új számítógépekre telepíteni, vagy a meglévő telepítést újratelepíteni. Mivel az Arch Linux egy folyamatosan frissülő modellt (rolling) követ, ahol csak egyszer kell telepíteni és folyamatos frissítések érkeznek, a meglévő felhasználóknak nem kell letölteniük az új ISO lemezképet a telepítéseik frissítéséhez, csak futtatniuk kell a:

sudo pacman -Syu

parancsot, amivel naprakészen tarthatja az Arch Linux telepítését.