Nyomtatási javításokkal

kami911 képe

Az új 8.7-es verzióban számos frissítés és javítás érhető el. Az újdonságok közül kiemelendő, hogy a DXBC shader feldolgozás kiszervezésre került a vkd3d számára és a nyomtatáskezelő fejlesztéseket kapott a PostScript illesztőprogram esetében.

Azoknak, akik nem ismerik a Wine-t, ez egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a Windows alapú programok futtatását más operációs rendszereken, például Linuxon, MacOS-en vagy FreeBSD-n. Az új Wine kiadások általában új és javított funkciókat tartalmaznak, így a felhasználók számára jobb élményt biztosítanak a Windows alkalmazások használata során. A köztes réteg, azaz wrapper, nem egy emulátor (erre utal a neve is: WINE – Wine Is Not Emulator), így nem teljes gépet emulál a gépben futó alkalmazásnak, mint mondjuk virtualizáció esetén, hanem az alkalmazott rendszerhívásokat fordítja le a megfelelő linux-os, mac-es hívásokra.


Főbb újdonságok

A Wine a már említett újdonságok mellett 17 hibajavítást tartalmaz: Street Fighter 4 Benchmark, Final Fantasy XI Online, Unravel, Adolix Split and Merge PDF valamint még további játékokhoz és más alkalmazásokhoz.

Az újdonságok teljes listája a bejelentésben található.

Letöltés és telepítés

Megtalálható magyar nyelven a Súgó-ban: Wine

További disztribúciókhoz szánt csomagok

  • Ubuntu - WineHQ bináris csomagok: Ubuntu aktuális kiadások
  • Debian - WineHQ bináris csomagok: Debian aktuális kiadások
  • Fedora - WineHQ bináris csomagok: Fedora aktuális kiadások
  • macOS - WineHQ bináris csomagok: macOS 10.8 és újabbakhoz.
  • Továbbiak