Tovább javul a 4-es főverzió

kami911 képe

Az egyik legnépszerűbb torrent kliens, a Transmission újabb verziója, a 4.0.2 elérhetővé vált az összes támogatott platform számára. A frissítés kijavítja az in-kernel fájl másolásakor előforduló lehetséges problémákat a CIFS mountokkal, és javítja az IPv6-s tracker URL-ek megjelenítését. Továbbá, javításra került a magnet linkek sanity check-e, valamint a leechers paraméter kezelése a tracker bejelentésekben.

Az új verzióban számos hiba javítása megtörtént minden támogatott platformon, mint például egy félrevezető hibaüzenet, ha a Transmission nem képes írni egy hiányos könyvtárba, egy regresszió, amely megakadályozta az első és utolsó fájldarab prioritásának növelését, és ezzel együtt a letöltés előnézetének lejátszását letöltés közben. Emellett a protokoll overhead számításánál fellépő kis hiba is javításra került.

A Transmission 4.0.2-ben számos összeomlás is orvosolva lett, például egy összeomlás, ha webseedekről történő letöltéskor és egy összeomlás, amely akkor fordult elő, ha a peer-ektől hibás darab adatokat kapott.

Az Qt kliens frissült, hogy biztosítsa a torrent fájlok mappájának megnyitását, amikor több fájlos torrenteket kezelünk. A főablakban az egyes torrentek arányainak megjelenítése is javult, és javításra került a trackerek hozzáadása is több torrent egyszerre opció is.

A GTK kliensnél javításra került az -m és --minimized parancssori opció figyelmen kívül hagyása, valamint az előrelépési kijelzőben egy érvénytelenségi hiba javítása az új torrentek létrehozásakor.

A webes kliens is frissítést kapott, és néhány felhasználói felületi hibajavítást kapott, különösen a több színváltozat kezelése kapcsán. Emellett a sebességkorlát változtatások is javítva lettek.

Végül, a Transmission 4.0.2 kijavítja a magnet linkek hozzáadása közben megjelenő hamis hibaüzeneteket, a letöltési sebesség korlátok figyelmen kívül hagyása problémáit a uTP peer-ek esetén, egy követős privát torrentek létrehozásának hibját is kiküszöböli.

A Transmission 4.0.2 egyéb apróbb hibáit is javítja, például egyszerűsíti a log üzenetekben található fájlnevek információit. Az új verzió letölthető a hivatalos Transmission weboldalról, valamint az operációs rendszerek csomagkezelőiből is elérhető lesz hamarosan.

A Transmission egy népszerű és könnyen használható torrent kliens, amely számos platformon elérhető, például Linuxon, macOS-en és Windows-on. Az ingyenes szoftver támogatja a magas szintű beállítási lehetőségeket, és könnyen kezelhető felhasználói felülettel rendelkezik.

Letöltés

A Transmission 4.0.2 (stabil) verziók letöltése >