Idén is lesz rendszeresen Csokonai Mikroklub

kami911 képe

Sziasztok!

BÚÉK! Talán már hallottatok a Csokonai Mikroklubról, ami az ősi Csoki klub újjáéledése, és még 2013 környékén kezdett újraformálódni Videoton TV Computer és Amiga Klub néven. A lényeg, hogy azóta az évek során változó formában és intenzitással, de összegyűlünk péntekenként a történelmi helyszínen egy kis kockulásra. Ez leginkább beszélgetést, büfézést jelent, és persze van hova kipakolni és kipróbálgatni a retro hardvereket is. Jobb napokon egészen különleges vasak is megfordulnak itt, olykor, ha valaki megszervezi, kvíz vagy akár játékverseny is előfordulhat. Sokféleképp volt már az elmúlt években, jelenleg az alsó teremben retrózhatunk, a büfétől jobbra. Sajnos nem tárolhatunk semmit a helyszínen, így monitort, hosszabbítót is kell magunkkal hoznunk. Az első 2023-as időpont 27-én lesz, készülünk rá már többen is. Ha van kedvetek csatlakozzatok, akár alkalmanként, akár rendszeresen.

Az energiaválságra való tekintettel a művelődési ház vezetősége úgy döntött, hogy 2023. év elején egységesen 15%-al megemeli a belépőket/terembéreket.

Ez a Mikroklub esetékben a következőt jelenti:

Régi ár: 1000 Ft/alkalom

Új ár: 1100 Ft/alkalom

A közeljövő Csokonai Mikroklub időpontjai:

 • Január:
  • 2023.01.27. (péntek) – Klubnap
 • Február:
  • 2023.02.03. (péntek) – Klubnap
  • 2023.02.10. (péntek) – Klubnap
  • 2023.02.17. (péntek) – Klubnap
  • 2023.02.24. (péntek) – Klubnap

Időpont: minden pénteken 17 órától  amikor a Csokonai Művelődési Központ nyitva tart. Általában este 9-kor zár az intézmény.

Viszlát a klubban! Ne felejtsetek monitort és elosztót is hozni a kiváló hardverek mellé.

Helyszín: Csokonai Kulturális Központ, emeleti helyiség.

1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.

Csoki Klub régen:

Csoki Klub manapság és régebbi hírei.

Ha érdekel a Csoki Klub eredete, régi története, akkor nézd meg a Stamps Back nevű filmet:

Becsempészett számítógépek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és az önszerveződő magyar számítógépes szcéna létrejötte a 80-as 90-es években.

Ilyen és ehhez hasonló izgalmas témákkal tervezi bemutatni a Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb része, hogy hogyan terjedtek el Magyarországon a számítógépes játékok és más szoftverek, és hogyan indították be a hazai számítógépes életet lelkes fiatalok egy olyan korban, amikor a nyugaton készült szoftvereket nálunk még nem lehetett boltban kapni, és a számítógépeket is legtöbbször csempészve kellett az országba juttatni.

Hozzászólások

releváns infók

nemzetközi referencia: http://www.homecomputer.de/

amit a kelet-európai blokkról tudnak: http://www.homecomputer.de/pages/f_easteurope.html

Legkiterjedtebb magyar gyűjtemény oldala: https://www.holdcomputers.com/

Riportfilm a magyar gépekről (volt IBM igazgató is nyilatkozik benne): https://youtu.be/eeebKcU5pF0

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve