Végre megjelent a 0 A.D. játék 26. alfa verziója

kami911 képe

A Wildfire Games, egy önkéntes játékfejlesztőkből álló nemzetközi csoport, büszkén jelenti be a 0 A.D. játék 26. alfa verzióját: „Zhuangzi” (ejtsd: /ˈʒwæŋˈziː/), a 0 A.D., egy ingyenes, nyílt forráskódú, valós idejű stratégiai játék huszonhatodik alfa verzióját. A kiadás az ősi kínai filozófusról, Zhuang Zhou-ról kapta a nevét, aki ismertebb nevén Zhuangzi, és aki a taoizmus egyik legbefolyásosabb szövegét írta.

Főbb újdonságok

  • Egy új civilizáció: A Han,
  • Új kampánytérképek: Tarim-medence és Jangce,
  • Mostantól az egységek gyorsulással rendelkeznek,
  • Huszonhat új zeneszám,
  • Új és frissített grafika.
  • Egységek tulajdonságainak kiegyensúlyozása.

Képernyőképek: play0ad.com/media/screenshots/
Videók: www.youtube.com/user/play0ad

A fejlesztés még folyamatban van, és szükségünk van a segítségedre, hogy az új funkciókat életre keltsük. Akár a művészet, a hangzás, a zene, a játéktervezés, a Javascript, a Python vagy a C++ érdekel, a 0 A.D.-nek szüksége van a segítségedre, és a csapat örömmel fogadja a hozzájárulásokat!
Támogathatsz minket azzal, hogy lefordítod a játékot a nyelvedre a Transifex-en, művészeti vagy kód hozzájárulást adsz, vagy egyszerűen csak adományozol.

Ha technikai problémát tapasztalsz a játékkal kapcsolatban, kérjük, jelezd a trac.wildfiregames.com címen. Ez az első cím akkor is, ha szeretnél egy kis időt áldozni arra, hogy segíts a kód javításában.
További kérdésed vagy javaslatod van? Beszéljétek meg őket más játékosokkal és fejlesztőkkel a fórumon, vagy beszéljetek velünk közvetlenül az IRC csevegőszobákban:

  • #0ad
  • #0ad-dev

a QuakeNet-en.

Telepítés

Telepítés a csomagtárolóból

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „0ad” kifejezést, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install 0ad

Legújabb verzió letöltése >

Telepítés PPA-csomagtárolóból

A legújabb 0 A.D.  kiadás telepíthető csomagtárolóból a következő PPA csomagtároló hozzáadásával Szoftverforrások alkalmazásban:

ppa:wfg/0ad

Ezek után mentse el a beállítást és a „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „0ad”, majd a „0ad” csomag telepítése, vagy pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get update
sudo apt-get install 0ad

A teljes parancssori telepítéshez a terminálban írja be a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa:wfg/0ad
sudo apt-get update
sudo apt-get install 0ad

Telepítés Linux Mint Debian Edition 5-re, Debian 11-re

Az LMDE 5 kiadásban alapértelmezetten használható a 0ad a Backports csomagtárolókból. Engedélyezze a Backports tárolókat, például adja hozzá a következő sort a sources.list fájlhoz:

deb https://deb.debian.org/debian bullseye-backports main

A program telepítéséhez a „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „0ad”, majd a „0ad” csomag telepítése, vagy pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get update
sudo apt-get install 0ad

Telepítés Flatpak-ból

flatpak install flathub com.play0ad.zeroad

A játék indítása:

flatpak run com.play0ad.zeroad

Telepítés Snap csomagból

sudo snap install 0ad

Legutolsó teszt verzió telepítése:

sudo snap install 0ad --beta

Fejlesztői változat telepítése:

sudo snap install 0ad --edge

Telepítés AppImage-ből

Arch Linux telepítés

Hozzászólások