Ég veled Linux kernel 5.18!

kami911 képe

A Linux Kernel 5.18 elérte az életciklus végét, a felhasználóknak sürgősen frissíteniük kell majd a Linux Kernel 5.19-re

A 2022. május végén megjelent Linux kernel 5.18 egy újabb rövid életű kernel-sorozat. Olyan új funkciókat vezetett be, mint a „felhasználói események” támogatása a nyomkövető rendszerben, az AMD „host system management port" funkciójának támogatása, a 64 bites integritás-ellenőrző összegek támogatása az NVMe eszközökön, az Intel „hardveres visszajelző interfész” funkciójának támogatása, valamint az indirekt ágkövetés támogatása az x86 architektúra számára és számos más újdonságot is.

A neves kernelfejlesztő, Greg Kroah-Hartman ma jelentette be a Linux kernel 5.18.19-es kiadását, amely egy nagyon kis javításnak tűnik, és mindössze 6 változtatást tartalmaz. Ami a legfontosabb, hogy a Linux kernel 5.18.19 egyben az utolsó karbantartási kiadás a Linux 5.18-as kernel sorozathoz, amely mostanra elérte az életciklus végét, és többé nem kap biztonsági és hibajavító frissítéseket.

Bejelentem az 5.18.19-es kernel kiadását. Megjegyezzük, hogy ez az UTOLSÓ 5.18.y kernel, amelyet kiadunk. Ez az ág mostantól az életciklusa végét járja be. Kérem, hogy ezen a ponton térjenek át az 5.19 sorozatra.

- mondta Greg Kroah-Hartman egy levelezőlistás bejelentésben.

Mint írják, a felhasználóknak mostantól a Linux 5.19-es kernel-sorozatra való frissítést javasolják, amely a mai napon szintén frissült az 5.19.3-as verzióra. A GNU/Linux disztribúciók karbantartói és azok a felhasználók, akik szeretik a saját kernel-üket összeállítani, már most letölthetik a legújabb Linux 5.19-es kernelt a kernel.org weboldalról, de ne feledjék, hogy ez is egy rövid életű ág, amely valószínűleg 2022 október végéig lesz támogatott.