Legyen a neve Vanessa!

kami911 képe

A Linux Mint 21 neve „Vanessa” lesz. A Vanessa név az Egyesült Államokban, Brazíliában és Németországban nagyon népszerű női keresztnév. Ez a női keresztnév Jonathan Swift elméjének szüleménye, és 22 évvel fiatalabb tanítványát, majd később szerelmét, Esther Vanhomrigh-t nevezte így, 1708-tól kezdődő ismeretségük folyamán, amikor kapcsolatuk bensőségesebb színezetet is kapott. A Vanessa keresztnév lényegében a hölgy vezetéknevének elejéből és az Eszter egy becézett formájából „Essa” állt össze. A Vanessa név nyomtatásban elsőként 1726-ban jelent meg, a Cadenus and Vanessa művel, de ez a verset már 1913-ban megírta Swift. 1807-ben egy lepke faj is a Vanessa nevet kapta, Johan Christian Fabricius munkájának hála. A Vanessa név az Egyesül Államokban a 71. legnépszerűbb volt 2007-ben, és 1953 óta tagja a 200 legnépszerűbb névnek az országban. A legnépszerűbb 100-ba 1977-be került be. Németországban is 1976-ban lett TOP100-as és a 90-es években volt a legnépszerűbb: hetedik, utána népszerűsége csökkent.

Magyarországon a Vanessa név Vanessza formában jelent meg és e nevet viselők május 24-én ünneplik a névnapjukat.

Híres Vanesszák: Vanessa Hudgens színésznő, énekesnő, Vanessa Mae hegedűművész, Vanessa L. Williams énekesnő, színésznő; Vanessa Amorosi énekesnő, Vanessa Redgrave Oscar-díjas színésznő, (Fred Zinnemann Júlia című filmjében a mellékszereplőt formázza meg, ezért kapta a legjobb női mellékszereplő díjat. A film három Oscar-díjat is kapott.) Vanessa Bryant filantróp

A Linux Mint 20 fejlesztési ciklusa a már megjelent 20.3-as verzióval lényegében lezárult. Ráadásul 2022-ban új Ubuntu LTS (22.04) alapokon kerül majd kiadásra a Linux Mint 21-es verzió, amelyet május-június környékén várhatunk. Elérhető lesz Cinnamon, MATE és Xfce asztali környezetekkel. A Debian alapú terjesztés, a Linux Mint Debian Edition 5, már meg is érkezett, melynek neve „Elsie” lett.

Forrás: Wikipédia, Linux Mint Blog

Hozzászólások

Lassan elfogynak a betűk

lesz még egy Wendy, egy Ximena vagy Xiomara, majd Yasmine, végül egy Zara, és aztán?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Lassan elfogynak a betűk

#2 Mámint 10 év múlva? Ki tudja...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Lassan elfogynak a betűk

#2 Gondolom ismét A betűsek lesznek...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve