Megjelent az NVIDIA 510.47.03 illesztőprogram

kami911 képe

Az NVIDIA kiadta a GNU/Linux, FreeBSD és Solaris rendszerekhez készült NVIDIA 510.47.03 -es zárt tulajdonosi grafikus eszközvezérlő illesztőprogramját, amely számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz.

Az NVIDIA 510.47.03 egy új széria, amely Vulkan 1.3-as támogatást hoz. Az NVIDIA új stabil frissítésként kiadta az 510.47.03-as verziót, amely új funkciókat, új hardvertámogatást és hibajavításokat tartalmaz. Ez a frissítés a januárban megjelent NVIDIA 510.39.01 béta verziójú meghajtóra épül.

Néhány újdonság kifejezetten ebben a verzióban: Vulkan 1.3 támogatás, egy új „nvidia-powerd" démont, amely támogatja a Dynamic Boostot, egy alkalmazási profil a Blender-ben előforduló kép problémák megkerülésére. E telepítő frissítése ,ár rendelkezik támogatással a 5.17-es Linux kernelhez és az új NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU támogatása is elérkezett.

Ha egy régebbi kiadásról frissít (például a 4xx sorozatról), akkor sokkal többet hoz, például egy UI opciót a képélesítés beállításához az NVIDIA Settings alkalmazás profilok részlegében, támogatást az új Vulkan Dynamic Renderinghez, AV1 dekódolás támogatást az NVIDIA VDPAU driverben, támogatást a GBM API-hoz, egy jelzőt a Resizable BAR támogatáshoz és különböző hibajavításokat + támogatást több Vulkan kiterjesztéshez.

(forrás)

Hozzászólások

Nvidia driver GeForce 940M-hez

Néhány napja a frissítéskezelő új drivert telepített a grafikus chiphez, de még mindig ez az üzenet a NVIDIA X Server Settings indításakor: https://ibb.co/pxhzBPg
Így nem tudom működésre bírni a dedikált grafikus kártyát, kénytelen vagyok a processzorban lévőt használni (Intel Core i5-5200U) - ami talán nem olyan nagy baj, mert ezzel tudok hardveresen is videót konvertálni, míg a NVIDIÁ-éval nem.
Régebb óta megvan ez a probléma, de eddig nem törődtem vele. Az okát is tudom: külön van a home-partíció, és ott minden beállítás megőrződött - még az új Linux Mint telepítése után is. Hogyan lehetne kideríteni, mi az oka a működésképtelenségnek?
Valaki elárulhatná, hogy hogyan lehet képet beilleszteni ide, mert nekem nem sikerül, hiába olvastatom be a szövegszerkesztővel. Régebben sikerült, de már jó ideje nem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nvidia driver GeForce 940M-hez

#1 Kép beszúrása: Nem megtekintő link kell, mint a fenti, hanem direkt link, az másolni vágólapra, itt szerkesztőben kép ikon, URL mezőbe beilleszt...

Új felhasználó létrehozásával új profil mappa készül a Home alá. Ki lehet próbálni azzal, ha ott sem működik, akkor nem a Home cuccaival van gond.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Képek beillesztése, beágyazása

#1 Képek beillesztése, beágyazása

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve