Linux Mint blog havi hírek - 2020. február

Hálás köszönet a támogatásáért és az adományaiért! Az LMDE 4 megjelent. Szeretnénk köszönetet mondani minden embernek, akik segítenek nekünk tesztelni és javítani. Mi jelenleg átnézzük a hibajelentéseit és megpróbálunk annyit kijavítani, amennyit csak lehetséges.

A rózsaszín az új fekete

Sebastien Bouchard felülvizsgálta a színváltozatokat a Mint-Y témához és előhozakodott egy módszerrel és egy új palettára vonatkozó javaslattal. Dolgozott a színárnyalaton, a világosságon és telítettségen annak érdekében, hogy a színeket élénkebbé tegye anélkül, hogy ez érintené az olvashatóságot és a kényelmet.

Az egyik fejlesztőnk már közismerten a Mint-Y-Pink-et használja... így azzal a színnel kezdtük, és megkértük, hogy értékelje a változásokat úgy, hogy egy teljes hétig kipróbálja az új témát.

Íme a régi Mint-Y-Pink összehasonlítása...

… az újjal:

Amint látja, az új Pink élénkebb a világosság és telítettség szempontjából, de Rózsaszínűbb is a színárnyalat tekintetében (elvesztette azt a lilás árnyalatot, amely az előző színben megvolt).

Az új szín anélkül kellemes, hogy nyomasztó lenne, és az eredményként létrehozott GTK téma is szépen használható.

Reméljük, hogy ezt a módszert az összes többi színre is alkalmazzuk, és hogy adaptáljuk a mappa ikonokat is.

Warpinator

10 évvel ezelőtt a Linux Mint 6 bemutatott egy Giver nevű új eszközt, hogy egyszerűen megoszthassunk fájlokat a helyi hálózaton keresztül. Bármilyen szerver vagy beállítás nélkül a számítógépek automatikusan látnák egymást, és ön egyszerűen csak megfoghatná és átvihetné a fájlokat egyikről a másikra. Amikor a Giver projekt meghalt, el kellett távolítanunk a Linux Mintból és ezt a funkciót azóta is hiányoljuk.

A „Hálózati felfedezés" bejegyzés a menetrendünkben végül korai mockup-okhoz (mintadarabokhoz) vezetett, de soha nem találtunk időt a megvalósítására… egészen mostanáig.

Megkezdődött a munka egy új implementáción és kisebb hatókörrel, mint az eredeti mockup-ok (mintadarabok). Az a terv, hogy újra létrehozzuk a Giver által kínált fő funkcionalitást. A kiszolgáló konfigurálása (FTP, NFS, Samba) túlzás a két kliens közötti alkalmi fájlátvitelekhez, és nagy kár külső adathordozót (internetes szolgáltatásokat, USB-kulcsot, külső HDD-t) használni csak azért, hogy fájlokat osszunk meg, ha van egy helyi hálózat, amely pontosan erre lenne képes.

A fő ablak megmutatja önnek azokat a helyi hálózaton lévő számítógépeket, amelyek szintén Warpinator-t futtatnak**:

Ha rákattint egy számítógépre, további információkat láthat róla és fájlokat cserélhet vele:

A projekthez tartozó forráskód a githubon a következő címen található https://github.com/linuxmint/warp.