Megjelent a LMDE 3 „Cindy” Béta verziója

kami911 képe

A Linux Mint fejlesztő csapata büszkén jelenti be a LMDE 3. kiadását, amely a Cindy nevet kapta. LMDE (Linux Mint Debian Edition) egy nagyon izgalmas terjesztés, tapasztalt felhasználókat célozza meg , amely ugyanazt a környezetet nyújtja, mint a Linux Mint, de a Debian csomagjait használja alapul, Ubuntu csomagok helyett.

LMDE kevésbé elterjedt, mint a Linux Mint, sokkal kisebb a felhasználói bázisa, nem kompatibilis a PPA tárolókkal és hiányzik belőle néhány funkció. Ez azt eredményezi, hogy kicsit nehezebb használni és nehezebb hozzá segítséget találni, ezért nem ajánlott kezdő felhasználóknak.

LMDE azonban valamivel gyorsabb, mint a Linux Mint és újabb csomagokat tartalmaz. Az élet az LMDE oldalon izgalmas lehet. Nincsenek időszakos kiadások az LMDE 3-ban, kivéve a hibajavízásokat ésa biztonsági frissítéseket. Az alapcsomagok ugyanazok maradnak, de a Mint és az asztali környezet komponensei folyamatosan frissülnek. Ha az újonnan kifejlesztett funkciók elkészülnek, közvetlenül bekerülnek az LMDE 3-ba, amik a következő Linux Mint 19.x időszakos kiadásban kerülnek csak be. Kövezkezésképpen, a Linux Mint felhasználók csak akkor kapják meg ezeket az új funkciókat, amikor egy új kiadás jelenik meg és értesítést kapnak a frissítésről. LMDE 3 felhasználóknak nincs meg a választás lehetősége, de nekik nem kell várni az új csomagokra és általában ők kapják meg először. Ez kockázatosabb, de sokkal izgalmasabb.

Újdonságok

Az LMDE újdonságai megegyeznek a Linux Mint 19 Cinnamon és MATE kiadások újdonságaival, amelyek a kövezkezők:

Rendszerkövetelmények

  • x86 processzor (64 bites processzor szükséges a Linux Mint 64 bites kiadásának futtatásához. A 32 bites rendszer elfut 32 és 64 bites processzoron is).
  • Memóriaigény: 1 GB RAM (2 GB ajánlott a gördülékeny használathoz),
  • Háttértár-igény: minimum 15 GB (20GB ajánlott),
  • Grafikus kártya legalább 1024×768 felbontással (alacsonyabb felbontásnál az ablak ALT gombbal mozgatható, ha nem fér el képernyőn),
  • DVD-meghajtó vagy USB port.

Hibabejelentés

Letöltés

Cinnamon 64 bit

Hozzászólások

IG képe

Rolling

Helló,

Azt nem értem, hogy ha rolling kiadás, akkor miért van verziószámozva.

LMDE 1,2,3...
Akinek most LMDE 1 van, hogyan frissít 3-ra pl....vagy automatkusan lett neki LMDE 2, most meg lesz neki LMDE 3?

Köszi!

U.i.:Jó a csaj a képen. ;)

 

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Rolling

 

Értem, köszönöm! 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Rolling

2015-ig az LMDE "félig gördülő" volt, és a Debian testing ágán alapult, azóta viszont a stabil kiadás az alapja. Előbbi esetben gyakrabban jönnek frissítések, de kevésbé vannak tesztelve. 2015-ben a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a inkább stabilitásra helyezik a hangsúlyt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve