Linux Mint blog havi hírek - 2020. augusztus

Mielőtt az új hírekkel kezdünk, szeretnék köszönetet mondani az adományaiért és a segítségéért. Hálás köszönet mindenkinek, aki részt vesz a támogatásunkban.

Visszaportolások és javítások

Sok hibajavítást portoltunk vissza a Linux Mint 19.3-ba. Közülük három elég jelentős:

  • cinnamon-session: Nem engedi a nem reagáló programoknak, hogy késleltessék a leállítást.
  • muffin: Javított összeomlás bizonyos teljes képernyős Steam játékoknál.
  • muffin: Javított fekete hibák és az asztalon véletlenszerűen megjelenő tárgyak.

Kifejezetten a Linux Mint 20-ra és az LMDE 4-re is alkalmaztunk hibajavításokat, hogy megoldjunk egy olyan esetet, amely az asztali környezet összeomlását okozta, valamint kozmetikai és billentyűparancsokkal kapcsolatos hibákat okozott.

A Warpinator frissítéseket kapott, hogy javítsuk a hálózati csatlakoztathatóságot és a fájlrendszer-engedélyek megőrzését.

A Libxapp frissítéseket kapott, hogy aszinkronná tegyük az SNI figyelőjét. Ez kijavította a hiányzó tálcaikonokat néhány QT, Electron és Chromium alkalmazásban és néhány esetben belépési problémákat is javított.

Warpinator

Örömmel jelentjük be, hogy a Warpinator, a hálózati átviteli eszköz, amely a Linux Mint 20-szal érkezett és LMDE 4-re portoltunk, most az összes linuxos felhasználó számára elérhető  Flatpak formájában.

Ha a Linux Mint 19.x-et vagy a Linux Mint 18.x-et használja, nyissa meg a Szoftverkezelőt és keresse meg a „Warpinator“-t.

Ha különböző Linux-disztribúciót használ, forduljon a https://flathub.org/apps/details/org.x.Warpinator címen található Flathub-hoz.

Ha olyan számítógépek között szeretne fájlokat megosztani, amelyek a Linux Mint különböző kiadásait vagy különböző disztribúciókat futtatnak, jegyezze meg, hogy a Warpinator mind Flatpak-, mind nem-Flatpak verzióját használhatja ugyanazon a hálózaton. 

WebApp Manager

Gyakran küzd azzal, hogy egy megadott honlapot megtaláljon a sok böngészőablak és a már megnyitott fülek között? Azt kívánja, bár egyszerűen csak el tudná indítani a kedvenc weboldalait és a saját ablakukban tudná őket futtatni, mintha azok asztali alkalmazások lennének?

Ha igen, a Peppermintnak megvan rá a megoldásuk. Van egy „ICE“ nevű eszközük, amelyet arra szántak, hogy a kedvenc alkalmazásait önálló alkalmazásokká alakítsa. Valójában már egy ideje megvolt ez a megoldásuk, mivel az ICE-ot kezdetben 2010-ben fejlesztették!

Gyorsan előrehaladtunk 10 évet és azt tervezzük, hogy ugyanazt a problémát oldjuk meg. Egy kicsit lekéstünk a partiról, de izgatottan várjuk, hogy elhozzuk az együttműködésünk eredményét. Tárgyalásokat kezdtünk a Pepperminttal és jelenleg megpróbáljuk megtalálni a legjobb módját annak, hogy együtt dolgozzunk.

Elindítottunk egy Web App Manager nevű projektet, amely a következőket nyújtja:

  • Egy új ikon és általános név
  • Egy új felhasználói felület
  • 100%-os oda-vissza kompatibilitás az ICE-szal
  • Egy osztott háttér, hogy egyszerűvé tegye az ICE és a Web App Manager számára, hogy ugyanazt a kódbázist használják, ha meg szeretnék őrizni a külön felhasználói felületeket.
  • A képesség webalkalmazások szerkesztésére
  • Ikontéma támogatása olyan ikonokkal, amelyeket automatikusan kitalál a kedvenc weboldalakhoz
  • Fejlesztett favicon letöltések (beleértve a favicongrabber.com támogatását)
  • Annak a képessége, hogy megjelenítse vagy elrejtse a Firefox navigációs sávot
  • Teljeskörű fordítási támogatás minden nagyobb nyelv számára (a kiadás időpontjában) 

Ha ön készít egy „webalkalmazást“, közvetlenül az alkalmazás menüből indíthatja el a weboldalát.Ez a saját ablakában fut és a saját böngésző profiljával.

Ez egyszerűvé teszi azt, hogy odaváltsunk rá a panel vagy az Alt-tab kiválasztó használatával.

És rögzítheti a panelhoz, hogy még egyszerűbbé tegye az elindítást vagy a hozzáférést.

Ha ki szeretné próbálni a Web App Managert, egy BÉTA verzió itt érhető el.  Ez majdnem funkció-teljes, de még nem fordítottuk le teljesen.

 

Hozzászólások