AM4

kami911 képe

Öt éves az AMD Ryzen processzor technológiája

Az AMD kiadott egy videót, amelyben Robert Hallock, a cég technikai marketing igazgatója, és John Taylor, a marketing vezetőjük szerepel, hogy új információkkal ünnepeljék a Ryzen 5 éves évfordulóját. A videó nagy része egy laza beszélgetés a Ryzen első bevezetéséről, de bepillantást nyerünk abba is, hogy mi várható a közeljövőben.

kami911 képe

Ha AMD alapú rendszered van, akkor ne mulaszd el a BIOS frissítését

Az elmúlt napokban az AMD négy biztonsági figyelmeztetést tett közzé, amelyben lényegében az összes régebbi és újabb asztali, mobil és szerver processzor érintett.

kami911 képe

Az AMD frissített CPU mikrokódja - októberi frissítés

Az AMD legfrissebb CPU mikrokód frissítése egyszerűen annyit jegyez meg, hogy „Frissítés az AMD cpu mikrokódhoz a 19h processzor család számára”, ami az AMD mikrokód frissítések szabványos megfogalmazása, ritkán részletezve, hogy milyen javításokat, biztonsági frissítéseket vagy egyéb változásokat tartalmaz. Az új CPU mikrokód automatikusan használatba lesz véve a Linux rendszerek újraindításakor, vagy alternatívaként manuálisan is betölthető, így elkerülhető a rendszer újraindításával járó időveszteség.

Az októberi AMD mikrokód frissítés

kami911 képe

Érik az AMD rendszerek BIOS frissítése

Az elmúlt napokban az AMD két biztonsági figyelmeztetést tett közzé, amelyben lényegében az összes régebbi és újabb asztali, mobil és szerver processzor érintett. A hibák a magastól az alacsonyig mindenféle besorolást kaptak, és az összes hiba száma eléri a 30-at. Így az AMD CPU-val szerelt eszközök jelenlegi BIOS verzióját érdemes feljegyezni és az alaplapgyártó honlapját meglátogatni a már elkészült, vagy hamarosan elkészülő BIOS frissítések érdekében amelyben már az újabb AGESA került integrálásra.

Feliratkozás RSS - AM4 csatornájára