A honlap működése 3. rész: E-mail írása a linuxmint.hu oldalon keresztül

kimarite képe

Regisztráláskor a https://linuxmint.hu oldalra regisztrálni kívánó felhasználó megad egy e-mail címet, amit leellenőrzünk, és ezután -ha az e-mail címmel semmi gond nincsen- a regisztráció létrejön, és az új felhasználó a Linux Mint Magyar Közösség tagja lesz.

A regisztrált e-mail cím segítségével egymással is tudunk levelezni, anélkül, hogy a valódi e-mail címe bárkinek is kiderülne, mert a honlap az innen elküldött levelet[*] egy webes alkalmazás segítségével a címzett, vagyis a másik felhasználó e-mail címére továbbítja.
Megjegyzés:

  • ha immáron a postafiókodból válaszolsz egy linuxmint.hu-ról érkező levélre, akkor az e-mail címed a címzett megismeri (ha valakit ez egyáltalán érdekel, bár ezt az eshetőséget sem kell feltétlen kizárni). Nyilván megtörténik ez a levelezés általános szabályai szerint.
  • a linuxmint.hu a leveleket, a levelezést nem őrzi meg, csak továbbítja.

De én most nem ezekről a dolgokról szeretnék beszélni ...
Hanem arról, hogy az általunk használt hírlevélküldő és adatbázis kezelő szolgáltatást például a GMail úgy kezeli (de nemcsak ezt, hanem a többi hasonló webes alkalmazást is), hogy az innen érkező leveleket a Spam könyvtárba teszi be.
Tehát a teendőd legyen az, hogy az általad használt levelező szolgáltatónál (például: GMail, Freemail, Yahoo, Yandex) vagy az e-mail kliens alkalmazásod (például: Thunderbird, Evolution, KMail, Mutt, Zimbra) beállításaiban nézz utána ezen dolgoknak, pontosabban néhanap nézz be a Spam könyvtárba, hátha oda repült be egy linuxmint.hu-ról érkező levél. Ha igen, akkor jelöld meg azt úgy, hogy a mail szolgáltató vagy alkalmazás ne érzékelje szemétnek (Spam) a linuxmint.hu oldalról érkező leveleket. És akkor az itteni levelezéssel több gondod nincsen.

[*] A linuxmint.hu oldal segítségével úgy tudsz valamely felhasználó-, azaz fórumtársadnak levelet küldeni, ha

  • a felhasználónevére kattintasz (ennek megtalálásában segít a Kereső),
  • majd a Kapcsolat fülre lépsz (ez a levelezésre szolgáló cím),
  • ott megírod a mondanivalódat (lehetőleg tartalmas címet választva, és a levélben is törekedve a pontosságra),
  • ellenőrző karaktert teszel 'Másolatot kérek.' négyzetbe (ezzel leellenőrizheted, hogy a te e-mail fiókod beállításai szerint hova kerül az üzenet),
  • végül elküldöd az üzenetet (és vársz a válaszra).

A böngésződ URL mezőjében a következő fog látszani a 'Kapcsolat' választásakor:

https://linuxmint.hu/user/UserID/contact

Az UserID a megcímzett felhasználó fórumon regisztrált azonosítója lesz.

Fontos:
A profil beállításoknál lehet beállítani a levelezés lehetőségét. Nem látom értelmét kikapcsolni. A profilod 'Szerkesztés' beállításaihoz lépve találod meg a jelenleg érvényes beállítást, az oldal alján. Íme:

-- Kapcsolat beállítások
(x) Személyes kapcsolatfelvételi űrlap
A többi felhasználó számára biztosít kapcsolatfelvételi lehetőséget a személyes kapcsolatfelvételi űrlap segítségével úgy, hogy a saját e-mailcím rejtve marad. Ennek ellenére néhány megfelelő jogosultságú felhasználó – például az oldal rendszergazdái – akkor is felvehetik a kapcsolatot, ha ez a lehetőség tiltva van.

A létező e-mail megváltoztatása nem létező e-mail címre egyrészt kultúrálatlan, továbbá eléggé értelmetlen viselkedés, másrészt -szélsőséges esetben- a fórumról való kizárást is maga után vonhatja. Hogy miért, az szerintem egyértelmű.