A Google bevezeti az Android lopásvédelmi funkcióit

kami911 képe

A Google most kezdte el a lopásvédelmi funkciók bevezetését, amelyeket a Play szolgáltatásokon keresztül érhetünk el. Az új beállítások aktiválása után a következő lépéseket kell követni:

  1. Keresd meg a „Lopásvédelem” kifejezést az Android beállítások alkalmazásában.
  2. Látogass el az átalakított Google szolgáltatások oldalra, és válaszd az „Összes szolgáltatás” lapot, majd a „Személyes és eszközbiztonság” részt.

Az új Lopásvédelem beállítási oldalon a „beépített védelmeket” találod, amelyek célja, hogy megvédjék a személyes adatokat, ha az eszközöd ellopásra kerül.

A lopásvédelmi funkciók

  • Lopásérzékelő zár: Ez a funkció a készülék érzékelőit, a Wi-Fi-t és az okoseszközökhöz való csatlakozást használja annak megállapítására, hogy ha az eszközt használják és feloldották, „valaki hirtelen elveszi a telefont, és elrohan”. Ha ez észlelésre kerül, a „készülék képernyője automatikusan lezáródik, hogy megakadályozza a személyes adatokhoz való hozzáférést”.

  • Offline eszközzár: Ez a funkció akkor aktiválódik, ha valaki ellopja a telefonodat, és kikapcsolja az internetet, hogy megakadályozza a helymeghatározást. A Google két feltételt emel ki:

    • Az eszközt aktívan használnod kell, míg az fel van oldva.
    • A képernyő legfeljebb napi kétszer zárható le.
  • Távvezérlés zár: Ha ellopják a készülékedet, az android.com/lock oldalra látogatva egy számot kell hívnod. Meg kell adnod a saját telefonszámodat (amelyet a beállítási folyamat során megerősítenek) és egy biztonsági kihívást. Ezt egy megbízható személy telefonján is megteheted, és a Google szerint ez a funkció gyorsabb, mint a „Find My Device” szolgáltatás használata.

A Google júniusban kezdte el tesztelni ezeket a funkciókat Brazíliában, és most már a világ különböző pontjain, például Pixel, Samsung és más Android felhasználók is látják a Lopásvédelmi funkciók egy részét. Jelenleg nem mindenki számára elérhető a teljes körű bevezetés.

Az Egyesült Államokban a Pixel készülékeken mindhárom Lopásvédelmi funkció látható, amennyiben a felhasználó a Google Play szolgáltatások bétájában (24.40.33 verzió) van. A stabil csatornán ez még nem érhető el.