Új H-PLOC algoritmus és grafikai architektúra támogatás

kami911 képe

Az AMD HIP RT 2.4 új H-PLOC algoritmus implementációt hoz a programkönyvtár használatával. Ezen kívül a széles BVH (Bounding Volume Hierarchy) konverziós kódot is fejlesztették, javítva ezzel a teljesítményt és a hatékonyságot. A HIP RT 2.4 célja, hogy megkönnyítse a fejlesztők számára a könyvtár használatát és kezelését. Ennek érdekében a CMake build rendszer támogatását is bevezették, amely mind Windows, mind Linux rendszerek számára előnyös.

A HIP RT 2.4 kiadási megjegyzései szerint új grafikai architektúrák támogatása is elérhető, azonban a részletek nem kerültek nyilvánosságra. Feltételezhető, hogy az RDNA 3.5 Strix Point és/vagy a korai RDNA4 (GFX12) architektúrák támogatásáról van szó. Sajnos a HIP RT forráskódja csak egy verzióként érhető el a nyilvános GitHub tárolóban, így nem könnyű elemezni a változásokat és gyorsan észlelni az architektúrákhoz kapcsolódó újdonságokat.

Az AMD HIP RT 2.4 kiadása letölthető a GPUOpen.com oldalról mindazok számára, akiket érdekel a sugárkövetés a HIP segítségével. Az AMD HIP RT már az év eleje óta nyílt forráskódú.