The Gigantic Callisto: Rampage Protocol Edition

kami911 képe

Az Epic Store jelenleg két izgalmas játékot kínál ingyenesen 2024. augusztus 29-ig: a Gigantic: Rampage Edition és The Callisto Protocol című játékokat. Az alábbiakban megnéztem, hogy ezek a játékok hogyan futnak Wine és Proton alatt, és mellékeltem a PCGamingWiki linkeket is.Gigantic:

Gigantic: Rampage Edition

Gigantic: Rampage Edition, 2024. augusztus 29. 17:00 óráig, Epic Store

A Gigantic: Rampage Edition egy izgalmas és dinamikus 5v5 MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) Hero Shooter, amely egyedi hősöket és intenzív csapatjátékot kínál. Ez a verzió a Gigantic eredeti kiadásának prémium, végleges változata, amely számos újdonsággal bővíti az alapjátékot, mint például új játékmódok, további hősök és pályák, valamint keresztplatformos játék lehetősége.

Játékmenet és Jellemzők

A Gigantic: Rampage Editionben a játékosok egyedi hősöket választanak, akik mind különböző támadó és védekező képességekkel rendelkeznek. A cél az, hogy csapatként együttműködve irányítsák a pályán lévő objektumokat, és végül legyőzzék az ellenfél őrzőjét, miközben saját őrzőjüket is védik.

A játék több játékmódot is kínál, beleértve a RUSH nevű gyors tempójú, akciódús módot, amely könnyebben elérhetővé teszi az új játékosok számára az élményeket, és a klasszikus CLASH módot, amely mélyebb stratégiai élményt nyújt.

A Gigantic: Rampage Edition olyan új hősöket is bemutat, mint Roland és Kajir, valamint két új pályát, a Picaro Bay tengerparti térképet és a Heaven’s Ward ipari negyedet, amelyek változatos és izgalmas helyszíneket biztosítanak a csatákhoz.

Keresztplatformos és online multiplayer

A játék egyik kiemelkedő funkciója a keresztplatformos játék, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy barátaikkal együtt játszhassanak különböző platformokon. Ez a funkció jelentősen növeli a közösségi élményt, és még több lehetőséget biztosít a versengésre és a szórakozásra.

The Callisto Protocol

The Callisto Protocol, 2024. augusztus 29. 17:00 óráig, Epic Store

A The Callisto Protocol egy harmadik személyű, narratív alapú túlélőhorror játék, amely a jövőben, 2320-ban játszódik, Callisto holdján, Jupiter halott kísérőjén. A játék a Glen Schofield által megálmodott új generációs horror élményét kínálja, amely ötvözi az atmoszférikus félelmet, a feszültséget és a brutális küzdelmeket.

Történet és hangulat

A játékosok Jacob Lee szerepét öltik magukra, aki egy sors által kiszolgáltatott rab, és a Black Iron Prison nevű maximális biztonsági börtönben próbál túlélni, miután az ottani foglyok szörnyű lényekké változnak. Ahhoz, hogy életben maradjon, Jacobnak szembesülnie kell legnagyobb félelmeivel, miközben felfedi a Callisto sötét titkait.

Küzdelem és játékmechanikák

A The Callisto Protocol harci rendszere brutális és stratégiai, ötvözi a közelharci és távolsági támadásokat. A játékosok különféle fegyvereket használhatnak, beleértve egy speciális gravitációs fegyvert is, amelyet eredetileg a börtönőrök használtak a rabok irányítására. A harcok során kreatívan kell megközelíteni a helyzeteket, akár végtagokat csonkítva, akár a környezetet kihasználva a túlélés érdekében.

Izoláció és félelem

A játék világát a magány és a félelem uralja, Callisto holdjának kihalt, ellenséges környezetében. A játékosoknak nem csak a börtön borzalmaival kell szembenézniük, hanem a hold felszíne alatt rejlő, évszázadok óta lappangó titkokkal is.

  • Wine alatt: A WineDB-n nincs információ a The Callisto Protocol játékkal kapcsolatban
  • Proton alatt: A ProtonDB szerint a játék platina minőségben, jól fut Proton alatt, de néhány felhasználó grafikai hibákat és teljesítménybeli problémákat tapasztalt, amelyeket esetleg konfigurációs beállításokkal orvosolni lehet.
  • PCGamingWiki: The Callisto Protocol

Mindkét játék esetében javasolt a Proton használata Linux alatt, mivel több felhasználói tapasztalat áll rendelkezésre, és a Proton nagyobb eséllyel biztosít jobb kompatibilitást a modern játékokkal.