A Google egymilliót ad a Rust fejlesztésére

A Google 1 millió dollárt különít el a C++ és a Rust közötti hordozhatóság javítására.
A Google legújabb lépése, mivel a technológiai óriás 1 millió dollárt fektet be a Rust Foundation-be, hogy javítsa a Rust és a C++ interoperabilitását.

A Rust továbbra is a központban

Múlt héten beszámoltank a Microsoft stratégiai elmozdulásáról a Rust felé: szándékában áll az olyan kritikus alkalmazásokhoz használni, mint az Office 365. Most a Google is csatlakozik a Rust lendületéhez, és 1 millió dollárt fektet be a Rust és a C++ közötti kompatibilitás javításába, a Rust lábnyomának bővítésére összpontosítva. Az Android platformon. Ez a támogatás több, mint pénzügyi hozzájárulás; ez egy stratégiai befektetés, amely kulcsszerepet játszik az Android fejlesztés jövőjének alakításában.

A támogatáson túl a Google megerősíti a Rust nyílt forráskódú közösség iránti elkötelezettségét. A finanszírozáson kívül a Google használt Rust auditjait összegyűjti és közzéteszi a különböző nyílt forráskódú projektekben. Ezek az erőfeszítések, valamint az interoperabilitáshoz való korábbi hozzájárulások alátámasztják a Google Rust jövőjét illetően optimizmusát. A vállalat jelentős növekedést tapasztalt a Rust használatában az Android ökoszisztémán belül, és most aktívan támogatja annak alkalmazását a különböző alkalmazásokban, az ügyfeleken és a szerverhardvereken is.

Ezenkívül a támogatás összhangban van a C++ és a Rust közötti hordozhatóságot elősegítő eszközök fejlesztésére irányuló folyamatos erőfeszítésekkel. Az olyan figyelemre méltó eszközök, mint a cxx, az autocxx, a bindgen, a cbindgen, a diplomat és a crubit, kulcsfontosságúak voltak a korlátok lebontásában, és felgyorsították a Rust alkalmazását. Míg ezek az eszközök gyakran konkrét projekteket vagy cégeket szolgálnak ki, a Google támogatása az iparági kihívások kezelésére irányul, és a Rust Google-on belüli és a teljes IT-piacon való alkalmazásának felgyorsítására összpontosít.

Alapítvány és jövő

A Rust Foundation, amelyet 2021-ben hoztak létre olyan iparági óriások támogatásával, mint az AWS, a Huawei, a Google, a Microsoft és a Mozilla, központi szerepet játszik a Rust nyelvi ökoszisztéma felügyeletében. A kulcsfontosságú fenntartók és döntéshozók támogatásán túl az alapítvány kulcsfontosságú a kritikus projektek finanszírozásának megszervezésében. A Google közelmúltbeli forrásbeáramlásával a Rust Foundation elkötelezett fejlesztők felvételét tervezi, akik teljes munkaidőben dolgoznak a Rust és a C++ közötti hordozhatóság javítását célzó kezdeményezéseken. A pénzeszközök a kódhordozhatóság biztosítására összpontosító meglévő projektek fejlesztésének felgyorsítására is elkülöníthetők.

A C++-szal való interoperabilitásra összpontosítva stratégiai fontosságú, hogy a Google Android-platformja javára váljon, és katalizálja a Rust alkalmazását az egész iparágban.