Új fejlesztések a Calibre ebook olvasóban

A Calibre 7.4 nyílt forráskódú Ebook Manager támogatja a Supernote A6X2 Nomadot. Ez a kiadás azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy billentyűparancsokat rendeljenek a címkeböngésző rendezési funkcióihoz és egyéb UI fejlesztésekhez.
A Calibre egy ingyenes és nyílt forráskódú e-könyvkezelő szoftver, amelyet kifejezetten az e-könyvek szervezésére, konvertálására és olvasására terveztek. A Calibre segítségével könnyedén kezelheted az e-könyveidet, átalakíthatod azokat különböző formátumokba, és személyre szabhatod a megjelenésüket.

A Calibre számos funkciót kínál, például:

  1. E-könyv szervezés: Lehetőséged van csoportosítani és rendszerezni az e-könyveidet kategóriák és címkék alapján.

  2. Formátum konverzió: A Calibre segítségével átalakíthatod az e-könyveket különböző formátumokba, például az ePub, MOBI, PDF stb. formátumokba, így kompatibilissé teheted azokat különböző e-könyvolvasók számára.

  3. E-könyv olvasó: A Calibre beépített e-könyv olvasója lehetővé teszi az e-könyvek kényelmes olvasását közvetlenül a szoftveren belül.

  4. E-könyv metaadatok szerkesztése: Módosíthatod az e-könyvek metaadatit, például cím, szerző, borítókép, stb.

  5. Újságok és hírek letöltése: A Calibre lehetővé teszi, hogy híreket és cikkeket tölts le és olvass el az internetről, majd azokat e-könyvként tárolja.

A Calibre platformfüggetlen, tehát elérhető Windows, macOS és Linux rendszereken egyaránt. Az alkalmazás széles körű támogatást nyújt az e-könyv formátumokhoz, és népszerű eszközökkel is együttműködik.

A Kovid Goyal ma bejelentette a Calibre 7.4 kiadását, amely ennek a nyílt forráskódú, ingyenes, hatékony és többplatformos e-könyvkezelő szoftvernek a legújabb verziója GNU/Linux, macOS és Windows rendszerekre.

A Calibre 7.4 bemutatja a Supernote A6X2 Nomad eszköz támogatását, amely egy elegáns elektronikus jegyzetfüzet, jegyzetelésre, megjegyzések készítésére és olvasására. A Supernote A6X2 Nomad figyelemelvonás-mentes olvasási élményt és papírszerű táblagépes írási élményt kínál.

A Supernote A6X2 Nomad eszköz támogatásán kívül ez a kiadás néhány UI fejlesztést is tartalmaz, például azt a lehetőséget, hogy a felhasználók billentyűparancsokat rendeljenek a címkeböngésző rendezési funkcióihoz, valamint egy új billentyűparancsot (Alt+Shift+L) a főablak elrendezésének váltásához.

Ezen túlmenően, hozzáad egy gombot a Kategóriajegyzetek böngészőhöz, amellyel az aktuálisan kiválasztott kategóriában lévő könyveket keresheti, és keskeny elrendezést vezet be azáltal, hogy a borítóböngészőt a könyvlista fölé helyezi, ha az ablak szűk képarányú (ez állítható a Beállítások > Megjelenés > Borítóböngésző menüből).

Az új Calibre frissítésben számos hiba kijavításra került, többek között egy regresszió, amely miatt a Cover böngésző nem zárult be, ha külön ablakként használják, egy regresszió, ami miatt a Könyv részletei panelen megjegyzések jelennek meg az egyéb információk mellett. Illetve egy hiba, ami miatt a speciális karakterek kiemelése nem változik azonnal szerkesztésük után.

Végül, de nem utolsósorban, ettől a kiadástól kezdve a Beállítások balra kerültek az alapértelmezett eszköztár-elrendezésben, nehogy elrejtsenek egy bővítőgomb mögé a kis képernyős eszközökön. A Calibre 7.4 javítja a Foreign Policy, a LiveMint és a New Scientist hírforrásokat is.

A Calibre 7.4-et azonnal letölthető a hivatalos webhelyről, ahol a 64 bites AMD64 és ARM64 rendszerekhez futtatásra kész binárisokat találhatunk. Természetesen ezt a kiadást a következő napokban a disztribúciód stabil tárolóiból is telepítheted, vagy Flatpak alkalmazásként a Flathubtól.