Snap-tól tartok

kami911 képe

A Canonical Snap Store-t rosszindulatú alkalmazások feltöltésével támadták meg. 2023. szeptember 28-án a Snap Store csapatát egy lehetséges biztonsági incidensről értesítették. Számos Snap-felhasználó több, nemrégiben közzétett, potenciálisan rosszindulatú snappet jelentett. E bejelentések következtében a Snap Store csapata azonnal eltávolította ezeket a snaps, és többé nem lehet fellelni, sem telepíteni őket. Emellett szünetel az automatikus snap-regisztráció is a biztonsági incidenst követően.

A Snap Store csapata azonnali hatállyal ideiglenes kézi felülvizsgálati kötelezettséget írt elő minden új snap regisztrációra. Ha megpróbál új snapet regisztrálni, amíg a fenti intézkedések aktívak, a rendszer felszólítja, hogy „kérjen lefoglalt nevet”. A Snap Store munkatársai által végzett sikeres kézi felülvizsgálat után a név regisztrálásra kerül. A meglévő snappek feltöltését és a revíziók kiadását ez nem érinti.

Ez kellemetlenség, amely hátráltatja a snap kiadóknak és fejlesztőknek a munkáját. De jelenleg ez a legmegfelelőbb intézkedés a biztonság garantálására. Az üzemeltetők szeretnék alaposan kivizsgálni ezt az incidenst anélkül, hogy nagyobb problémát okoznának a rendszerben, és ami még fontosabb, szeretnék biztosítani, hogy felhasználóinknak biztonságos és megbízható élményt nyújtson a Snap Store.

Ígéretük szerint az elkövetkező napokban részletesebb információval fognak szolgálni.

Hozzászólások

Koppány képe

Hoppá, nem tudom.. A flatpak

Hoppá, nem tudom.. A flatpak még úgy ahogy, de ha lehet mellőzöm, a snapban sosem bíztam igazán.

Néha szükség van rájuk ez kétségtelen, de próbálok maradni csak az apt inrelase-nál. Egyre többször bebizonyosodik, hogy miért.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Hoppá, nem tudom.. A flatpak

#1 A snap egy zárt formátum, a flatpak meg nyílt. Nem ugyanaz, kockázati szempontból sem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve