Direkt a vulkánra megy

kami911 képe

Új frissítés érkezett a vkd3d nevű DirectX 12 kompatibilitási könyvtárhoz, amely lehetővé teszi a DirectX alkalmazások futtatását Linux rendszereken. Az új verzió, a vkd3d 1.9 számos újítást tartalmaz, amelyeket a kiadási jegyzetben találhatunk meg.


Főbb újdonságok

  1. További fejlesztések az HLSL fordítóban: Az új verzió tovább finomítja a HLSL fordító működését, ami lehetővé teszi, hogy a játékok és alkalmazások még simábban fussanak Vulkan környezetben.

  2. Új segédprogram a DXBC blobok tartalmának ellenőrzéséhez: Egy új eszköz segítségével most könnyebben megtekinthetők és ellenőrizhetők a DXBC blobok tartalmai, ami hasznos lehet fejlesztők számára.

  3. Egyéb hibajavítások: Az új verzióban számos egyéb hibát is kijavítottak, így még stabilabbá és megbízhatóbbá vált a vkd3d használata.

Az új vkd3d verzió elérhető a Wine hivatalos weboldaláról, és a fejlesztők és felhasználók egyaránt örömmel fogadják az új funkciókat és javításokat. A Wine csapata folytatja az fejlesztéseket, hogy még jobb élményt nyújtsanak a Windows alkalmazások Vulkan alapú futtatásához.

Az újdonságok teljes listája a bejelentésben található letölthető innen, az újdonságokról részletesen a kiadási jegyzetben lehet olvasni.