Kiadásra jelölve: Debian 12, Bookworm

kami911 képe

Jól halad a kiadás felé a Debian projekt következő stabil disztribúciójának, a Debian 12 (kódnév „bookworm”) verziója. A napokban jelentették be, hogy a termék a kiadásra jelölt (RC1) állapotba került, így már nagyobb erőkkel lehet tesztelni a leendő új rendszert.

RC1 - közel a Bookworm-hoz

A Bookworm, a Debian operációs rendszer következő kiadása, 2023. tavaszán várhatóan megjelenik, ezért az előkészületek már javában folynak. A Bookworm várhatóan tavasszal jelenik meg, és a frissítési folyamat további részleteiről a Debian weboldalán található információk nyújtanak segítséget. A felhasználóknak érdemes követni az új verzió fejlesztését, és a hibajelentéseket azonnal továbbítani a fejlesztők felé.

A teljes változásnapló itt tekinhető meg!

A Debianról

A Debian Project a szabad szoftverfejlesztők munkájának gyümölcse, akik idejüket és energiájukat felajánlják a teljesen ingyenes Debian operációs rendszer elkészítésére.

További információkért látogasson el a Debian weboldalára a https://www.debian.org/ címen, küldjön levelet a press@debian.org címre, vagy lépjen kapcsolatba a stabil kiadási csapattal a debian-release@lists.debian.org címen.

Hozzászólások

Nekem két gépemen is Debian 11 fut

Nem szoktam sietni a verziófrissítéssel, de most akkor meg is nyugodtam, a normál frissítésen felül még jó sokáig nem kell piszkálnom ezeket a rendszereket.

A 11 amúgy nálam még a 10-nél is jobban teljesít mindkét koros (ASUS illetve HP) laptopon.

Köszönöm a tájékoztatást!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Nekem két gépemen is Debian 11 fut

#1 Várom a 12-t, de újratelepíteni most nekem sincs kedvem. Ha eljön az idő, előbb-utóbbezlesz majd újratelepítés nélkül.

https://wiki.debian.org/DebianUpgrade

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve