Hangot ad elképzeléseidnek

kami911 képe

Ardour 7.4 több mint két hónapnyi fejlesztés eredményeként került kiadásra és az  Ardour 7.3 kiadása óta eltelt időben néhány új funkciót, javítást és sok hibajavítást pakoltak a fejlesztők a programba. Az új funkciók között szerepel a MIDI subgroup busses támogatása, a Lua DSP processzor támogatása a 5.1 hang lekeveréséhez sztereóra, hangerőszabályzó a clip picker-hez, új lehetőség, amely lehetővé teszi a semleges szín használatát az új sávok és buszok esetén, valamint egy új beállítási lehetőség a PPQN értékéhez az exportált MIDI fájloknál.

Az Ardour 7.4 frissítette a vezérlő támogatását is, így a FaderPort 8 vezérlő mostantól megjeleníti a paraméter értékeket, ahogy a plugin formázza őket, és már nem duplikálja a makeup vezérlést. Az X-Touch vezérlő mostantól megjeleníti a sáv színeit, az Ableton Push 2 vezérlő pedig modulációt küld a Shift nyomva tartása mellett használt érintőképernyővel, ahelyett, hogy pitch bendet küldene.

Az új kiadás továbbá frissítette a VST3 bővítmény támogatást, hogy a stereo plugineket helyesen konfigurálja a mono sávokon, kihagyja az redundáns paraméter változásokat, értesíti a felhasználókat, amikor a bővítmény paraméter neve megváltozik, frissíti a paraméter- és buszneveket a bővítmény kérésére, valamint összehangolja a bővítmények hangszóró elrendezését a kimenetével.

Az egyik legfontosabb újítás az Ardour 7.4-ben a VST2 plugin támogatás javítása. Az előző változatban előfordult egy hiba, ami akkor jelentkezett, amikor az oldalsávban lévő VST2 előbeállításokat húztuk egy sávra. Az Ardour 7.4-ben ezt a hibát javították, így mostantól könnyedén és stabilan használhatók a VST2 pluginok az Ardour-ban.

Emellett az Ardour 7.4 javította a színpaletta nevezését és feliratait, valamint javította a MIDI bemenet-követés viselkedését is, hogy az engedelmeskedjen a sávcsoport kiválasztására vonatkozó tulajdonságoknak.

Az Ardour 7.4 további újdonságai közé tartozik az összes bővítmény csatlakozózás leválasztásának a lehetősége, azoknak a tulajdonságoknak elrejtése, amelyeket az általános bővítmény felhasználói felületen "láthatatlan" módban jelöltek meg, valamint az egyéni csatorna számlálás támogatása az audio sávok és buszok hozzáadásakor. Ez utóbbi lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák a csatornák számát az hangsávok és buszok hozzáadásakor, ahelyett, hogy nullával kellene kezdeniük.

Letöltés

  • Letöltés Linux-ra (64 bites verzió és ARM),
  • Windows-ra,
  • macOS (Intel és ARM is)