Soft freeze állapotban a Debian 12, Bookworm

kami911 képe

Jól halad a kiadás felé a Debian projekt következő stabil disztribúciójának, a Debian 12 (kódnév „bookworm”) verziója. A napokban jelentették be, hogy a termék a soft freeze állapotba került, így nagyobb változtatások nem lesznek már a rendszeren.

Soft Freeze - Szabályozott frissítések a Bookworm-hoz

A Bookworm, a Debian operációs rendszer következő kiadása, 2023. tavaszán várhatóan megjelenik, ezért az előkészületek már javában folynak. Az új verzió előkészítése során most bevezettek egy "Soft Freeze" nevű szabályt, ami azt jelenti, hogy a Bookworm-hoz csak kisebb, célzott javításokat lehet feltölteni, és nincs lehetőség új forrásfájlok beillesztésére a rendszerbe. Az új forrásfájlok és bináris fájlok hozzáadása és törlése nem megengedett, és az összes csomagnak legalább 10 napig az "unstable" változatban kell lennie, mielőtt azokat a Bookworm-ba lehetne integrálni.

Az új szabályok célja, hogy a fejlesztők koncentráljanak a Bookworm-hoz szükséges apró javításokra, és ne indítsanak nagy átállásokat, új verziókat, vagy lényeges változásokat. A Bookworm jelenlegi állapota azonban jó, és a következő lépés az utolsó, a hiányzó RC hibák megtalálása és javítása, hogy a kiadásra kész legyen.

A Bookworm várhatóan tavasszal jelenik meg, és a frissítési folyamat további részleteiről a Debian weboldalán található információk nyújtanak segítséget. A felhasználóknak érdemes követni az új verzió fejlesztését, és a hibajelentéseket azonnal továbbítani a fejlesztők felé.

A teljes változásnapló itt tekinhető meg!

A Debianról

A Debian Project a szabad szoftverfejlesztők munkájának gyümölcse, akik idejüket és energiájukat felajánlják a teljesen ingyenes Debian operációs rendszer elkészítésére.

További információkért látogasson el a Debian weboldalára a https://www.debian.org/ címen, küldjön levelet a press@debian.org címre, vagy lépjen kapcsolatba a stabil kiadási csapattal a debian-release@lists.debian.org címen.

Hozzászólások

Koppány képe

Most LMDE-t használok, jó is

#1 Én már igen rég csak tiszta debian-t használok, csak azt telepítve, amit tényleg szeretnék. Nagyon szeretem, szuper gyors és olyanná alakítom, ahogy szeretném. Egy asztali környezet, az alap rendszer és csak a kedvenc programjaim. A boot idő egy szemvillanás, géphasználat cpu ram semmi :) :) Imádom, hogy repül. Persze itt mindent terminálból kell csinálnom, amit nagyon is szeretek, de nem mindenkinek jön be ez.

A feleségem gépén linux mint lmde van, mert szuper felhasználóbarát. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve