Szupernovaként robban be a Thunderbird új verziója

kami911 képe

Szupernova. Ez a neve az új lendületet kapott a Thunderbird levelezőkliens, jövőre megjelenő, alaposan megújuló, új verziójának.

Thunderbird Supernova preview: A naptár új dizájnja

2023-ban a Thunderbird újraértelmezi magát a "Supernova" kiadással, amely modernizált felületet és vadonatúj funkciókat hoz, mint amilyen a Firefox Sync támogatás bevezetése. Az egyik legfontosabb fejlesztés, amire számíthat, a naptár felhasználói felületének átalakítása. Már megtekinthet egy előzetest arról, hogyan néz ki - jelenleg.

Mivel ez egy folyamatban lévő munka, vegyék figyelembe a következőket. A legfontosabb, hogy ezek a képernyőképek csak mock-upok, amelyek az új naptárfelület irányát mutatják. Itt van még néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni:

  • Ezt a naptárat szándékosan eléggé zsúfoltra csináltuk, hogy bemutassuk, hogy a letisztultabb felhasználói felület hogyan teszi vizuálisan emészthetőbbé a naptárat, még akkor is, ha sok eseményről van szó.
  • A párbeszédpanelek, felugró ablakok, eszköztippek és a naptár összes kísérő eleme szintén újratervezésre került.
  • A vizuális változások közül sok a felhasználó által testre szabható lesz.
  • A látható következetlen betűméretek csak a mock-upban vannak jelen.
  • Jelenleg a világos megjelenítési módot mutatjuk meg. A sötét és a nagy kontrasztú megjelenítési módot is megtervezzük és megosztjuk a közeljövőben.
  • Ezek a jelenlegi mock-upok a "Laza" sűrűség beállítással készültek, de természetesen lehetséges lesz egy szűkebb felület is, skálázható betűmérettel.

Thunderbird Supernova naptár: Havi, heti, napi nézetek

Az első dolog, ami feltűnhet, hogy a szombat és a vasárnap csak részben látható. A hétvégék vizuálisan összecsukhatók, hogy helyet takarítson meg. De meghatározhatja, hogy mi a hétvégéje, és helyette összecsukhatja ezeket a napokat.

Az üres eszköztárban a naptár tetején majd elérhetővé teszi az összes naptári műveletet kontextustól függően. Az eszköztár természetesen testreszabható lesz. A rugalmasság és a testreszabhatóság az, amit a felhasználók a Thunderbirdtől elvárnak, és ezt továbbra is biztosítani fogjuk. Ha már a testreszabásnál tartunk, a naptár vizuális testreszabási lehetőségei egy felugró menüben lesznek elérhetőek. Néhány (de nem az összes) lehetőség, amit itt láthat:

  • Naptár színének elrejtése
  • Naptár ikonok elrejtése
  • A naptár színének felcserélése a kategória színével
  • Hétvégék összezárása
  • A hétvégi napok teljes eltávolítása

A keresőmezőkben (középen felül, jobbra felül) néhány új gyorsbillentyűs tippet is talál majd. Ha már a keresésnél tartunk, az "Események keresése" területet áthelyezzük az oldalsó ablaktáblába. Egy legördülő menüből kiválaszthatja, hogy az egyes eseményeket milyen információkkal (például cím, helyszín és dátum) szeretné megjeleníteni.

Thunderbird Supernova naptár: Esemény nézet

Az Esemény nézet is határozottan modernizált megjelenést kap. A fontos részleteknek sokkal több hely jut, ugyanakkor az olyan alcímek, mint a Helyszín, a Szervező és a Résztvevők könnyebben észrevehetők egy pillantással. Ráadásul a résztvevők listáját könnyedén rendezheti és azonosíthatja az aktuális RSVP státuszuk alapján.

Alapértelmezés szerint az esemény előnézeti képernyőjére való eljutáshoz csak 1 kattintásra van szükség. A szerkesztési nézet megnyitásához pedig 2 kattintás szükséges (amit akár egy új lapon, akár egy külön lebegő ablakban is megtehet). Mivel szereted a testreszabást, szabályozhatod a kattintási viselkedést. Szeretné kihagyni az esemény előnézeti képernyőt, és csak 1 kattintással megnyitni a szerkesztési képernyőt? Erre is lesz lehetőségünk a beállítások között.

Visszajelzés? Kérdések?

Az élet néha zsúfolt, ezért szeretnénk, ha az új naptár dizájnja kényelmesen nézne ki és érezné magát. Segíteni fog abban, hogy hatékonyabban szitálhasson, válogathasson és feldolgozhassa a napjának minden fontos részletét.

Van kérdése vagy visszajelzése a Thunderbird Supernova új naptárával kapcsolatban? Van egy nyilvános levelezőlistánk, amely kifejezetten a Thunderbird felhasználói felületével és felhasználói élményével foglalkozik, és nagyon egyszerű csatlakozni hozzá.

Csak látogasson el erre a linkre ami a TopicBox-ra vezet, és kattintson a "Csatlakozz a beszélgetéshez" gombra!

Hozzászólások

kimarite képe

Thunderbird for Android | K-9 Mail

Alakul ez is, gyorsabb a kukából törlés, és más is. A K-9 Mail beta tesztelésekor egy hibát találtam.

Ha törlök egy e-mail-t akkor a következöre lép a levelező.

A hiba:

Ha a törölt e-mail után kövekező első vagy második levél OpenPGP által titkosított, akkor a K-9 Mail bezáródik. Fura. Gondolkodom, hogyan mutassak fel mondjuk, parancssoros bug-ot.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Thunderbird for Android | K-9 Mail

#1 jelentsd be nekik. Gondolom foglalkoznak vele.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Thunderbird for Android | K-9 Mail

#1.1 Tulajdonképpen, már be van jelentve, csak annyi a dolgom, hogy bővítsem, kiegészítsem. Illetve, lehet nyitok új issue-t, mert annyira nincs benne a jelentésben, amit én szeretnék mondani (ez: mert idővel nem kéne másik alkalmazás, hanem a K-9 Mail-nek kéne tudnia, ahogy a Thunderbird is tudja), és majd összekötik az issue-kat, ahogy annak rendje, és módja. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve