Megjelent a KDE Falkon 3.2 webböngésző

kami911 képe

A KDE Project Qt-alapú Falkon (korábban QupZilla) ingyenes és nyílt forráskódú webböngészője frissült a 3.2-es verzióra, amely számos új funkciót és számos fejlesztést tartalmaz.

A Falkon az egyik kevésbé ismert és használt webböngésző, mivel eredetileg csak oktatási célokra fejlesztették, de olyan funkciógazdag böngészővé kezd válni, amely nagyon is felveheti a versenyt az olyan népszerű nyílt forráskódú böngészőkkel, mint a Mozilla Firefox.

A legújabb kiadás, a Falkon 3.2 majdnem két évvel a 3.1-es verzió után érkezett meg, olyan jelentős új funkciókkal, mint a képernyőfelvétel-támogatás, a beépített PDFium-alapú megjelenítő, a témák és bővítmények letöltésének kezdeti támogatása, valamint a sütik kezelésének javítása azáltal, hogy a felhasználók egyszerre több sütit is kiválaszthatnak.

Ez a kiadás emellett bevezeti az aktuális lap szülőlapként való beállításának lehetőségét egy duplikált laphoz, a keresősáv fókuszálását az előzmények és a könyvjelzők oldalsávjában egyaránt, a letöltések szüneteltetésének és folytatásának lehetőségét, a lapok leválasztásának lehetőségét a helyi menün keresztül, valamint a Beállítások között lévő bővítmények oldal szűrésének támogatását.

A KDE Falkon 3.2 emellett javítja a könyvjelzők támogatását azáltal, hogy a könyvjelzők eszköztárához egy helyi menü menüpontot ad, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mappákat hozzanak létre a könyvjelzők tárolására, eltávolítja a könyvjelzősáv helykitöltéseit, és többé nem teszi lehetővé, hogy a felhasználók mappa nélkül hozzanak létre könyvjelzőket.

Ezen felül különböző fejlesztések vannak a Speeddial, a KWallet integrációval kapcsolatban, ahol kikapcsolt beállítás esetén a böngésző jelzi ezt, lehetővé téve a módosítások elvégzését. További újdonság még a KDE Frameworks integráció, a web push értesítések kezelése a Falkon értesítési rendszeren keresztül, a függőleges fülek támogatása, valamint a NetworkManager integráció.

Egy másik érdekes változás a Falkon 3.2-ben az, hogy a felhasználók mostantól képesek lesznek eltávolítani a helyileg telepített témákat és bővítményeket. A kiadással kapcsolatos további részletekért és a forráskód tömörítvény letöltéséért ne legyen rest megnézni a kiadás bejelentő oldalát.

Letöltés:

(forrás)