Megjelent a Wine 7.0 negyedik kiadásra jelölt verziója

kami911 képe

Ha Linux alatt szükség van Windows alkalmazok futtatására, akkor a Wine vagy a belőle készült termékekkel teheti meg azt a felhasználó, x86 utasításkészlettel rendelkező számítógépeken. A Wine új kiadása, egy évnyi fejlesztési fázis után került immáron végleges verzióban a publikum elé. A köztes réteg, azaz wrapper, nem egy emulátor (erre utal a neve is: WINE – Wine Is Not Emulator), így nem teljes gépet emulál a gépben futó alkalmazásnak, mint mondjuk virtualizáció esetén, hanem az alkalmazott rendszerhívásokat fordítja le a megfelelő linux-os, mac-es hívásokra.


Főbb újdonságok

  • Különböző hibajavítások

A Wine 7.0 RC4 harmincnyolc hibajavítást hoz, javításai között számos játékhoz és alkalmazáshoz található fejlesztés, többek között az Autocad, Ubisoft Uplay, Max Payne 3, EA Origin, Frostpunk, GTA Vice City, Shadowgrounds, Firefox és más szoftverekhez készültek javítások. A főverzióhoz kapcsolódó befagyasztás az első kiadásra jelölt verzióval kezdődött meg, amely egyenes út a januárban megjelenő Wine 7.0 kiadása felé.

Az újdonságok teljes listája a bejelentésben található.

Letöltés és telepítés

Megtalálható magyar nyelven a Súgó-ban: Wine

További disztribúciókhoz szánt csomagok

  • Ubuntu - WineHQ bináris csomagok: Ubuntu aktuális kiadások
  • Debian - WineHQ bináris csomagok: Debian aktuális kiadások
  • Fedora - WineHQ bináris csomagok: Fedora aktuális kiadások
  • macOS - WineHQ bináris csomagok: macOS 10.8 és újabbakhoz.
  • Továbbiak

 

Jó borozást!

Hozzászólások

Koppány képe

Szuper! A Gta VC eddig  nálam

Szuper! A Gta VC eddig  nálam még nem, de a GTA 3 gyakran hibára fut lövöldözés közben a jelenlegi stable wine verzión. Reméljük ezzel majd megoldódik :).

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)