Új aktív tagokat keresünk! Kérünk Titeket, gyertek segíteni!

kami911 képe

Sziasztok!

Ismét szeretnénk tagokat toborozni, akik aktívan résztvesznek a Linux Mint Magyar Közösség munkájában. Érdekes és sok elfoglaltsággal járó feladat egy disztribúció hazai honlapjának fenntartása. Számos tevékenység van, amiben számítunk a közösség segítségére. Ha van egy kis szabadidőd és szívesen segítenéd a Linux Mint magyarországi közösségét, akkor ne tétovázz. Jelentkezz még ma!

Az alábbi feladatok önkéntes munkák, amelyek heti néhány óra elfoglaltságot jelentenek. Jelentkezni, ennek a bejegyzéshez történő hozzászólással tudsz. Kérünk téged, ha tudsz segíteni másoknak, szívesen fordítanál érdekes cikkeket, híreket és segítenél a Facebookon (beérkező üzenetek megválaszolása, begyezésekben segítségnyújtás) is az embereknek -- Akkor ne tétovázz, mielőbb jeletkezz. A fő hírforrás továbbra is a linuxmint.hu oldal. Onnan osztjuk szét a bejegyzéseket a különféle közösségi média platformokra.

Számos területen tudsz segíteni, lehetsz kiemelten hasznos tagja ennek a Linux Mint Magyar Közösségnek. Lássuk milyen területek vannak (de te magad is előállhatsz új ötletekkel):

Hírek és cikkek írása – Ha jól bánsz a szavakkal és szeretsz érdekes témákról írni, akkor jelentkezz „Cikkíróknak“. Beszámolhatsz az újdonságokról, hírekről érdekességekről amelyek a Linux Mint-tel, Linux-szal vagy azon futó programokkal kapcsolatosak. Ha egy érdekes problémát oldottál meg vagy új programot próbáltál ki megírhatod a linuxmint.hu-n lévő blogodba is.

Cikkajánlók írása –Érdekességek a Linux Mint, a Linux, a számítástechnika világából. Pár soros ajánló, összefoglaló. Minden ajánlóban 2-8 cikk ajánlása, napi vagy heti pár alkalomnyi rendszereséggel.

Napi vagy heti Linux Mint tippek – Ha vannak bevált trükkjeid, vagy mindig találsz olyan érdekességeket, amelyek megkönnyítenék más felhasználók életét, akkor írd meg őket napi vagy heti rendszereséggel.

Kritérium: Havonta két cikk, legalább 6 hónapon keresztül.

Fórum segítő – Ha szívesen segítesz kezdőknek, akiknek sok kérdése vagy nem éppen alaposan körülírt problémája van, de te segítőkészségedet és jó kedvedet így sem veszted el, akkor jelentkezz „Fórum Segítőnek“. Persze a profi kérdéseket is megválaszolhatod, hiszen aki tud az segít.

Kritérium: Egyedi elbírálás. 

Fórum moderátor – Egy jó moderátor betartatja a fórum szabályait, igazságos döntései révén a fórumtársak felnéznek rá. Ha van időd és kedved másoknak segíteni eligazodni és a fórumokon rendet tartani, akkor jelentkezz „Fórum Moderátornak“.

Fordítás – Ugye te is élvezed, hogy még a nagymamád is Linux Mint-et használ, mert a kedvenc disztribúciód már egy ideje – ha nem is mindig tökéletesen – de tud magyarul. Ha szeretnéd megtartani ezt a jó szokását, akkor jelentkezz „Fordítónak“. Nem kell hozzá más, mint angol nyelvtudás, még erősebb magyar nyelvtudás és az általános szabályok ismerete. A szabályokat érdemes átolvasnod a Fordítás HOGYAN leírásból és már vetheted is a képernyőre a szebbnél szebb magyar karakterfüzéreket. A felhasználói felületet magázó formában honosítjuk.

 Dokumentáció fordítás – Ha nem megy valami, nézd meg a dokumentációt. Viszont a leírások nagy része nem elérhető magyarul. Ha a kedved úgy tartja fordíts le a téged érdeklő, általad hasznosnak tartott Linux Mint, Ubuntu vagy Debian dokumentációkat. Kiemelten fontos a Felhasználói kézikönyv aktualizálása. Elkezdtük az on-line könyv szerkeztését is, itt tudsz közreműködni: https://linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyv.

Kritérium: Egyedi elbírálás.

Dokumentáció átvétel – Az Ubuntu és Debian közös alapok a dokumentálásban is a Linux Mint felhasználók segítségére vannak. Az itt elérhető Linux Mint felhasználói kézikönyvet kellene folytatni, úgy hogy egyes részeit az magyar Ubuntu dokumentációból vesszük át, a Linux Mint sajátosságainak figyelembe vételével. Átvételre szánt fejezetek:
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/media.htmlhttps://linuxmint.hu/sugo/zene-video-es-fotok
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/prefs.htmllinuxmint.hu/sugo/szamitogep-szemelyre-szabasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/tips.htmllinuxmint.hu/sugo/telepitett-rendszer-finomhangolasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/hardware.htmllinuxmint.hu/sugo/hardvereszkozok-kezelese és linuxmint.hu/sugo/nyomtatas-fax-es-szkenneles

A minta lehet, ami alapján látható a stílus és formázási megoldások: https://linuxmint.hu/sugo/fajlok-mappak-es-dokumentumok

Tippek – Vannak jó tippjeid, amelyeket pár mondatban el lehet magyarázni, és neked beváltak? Küld el nekünk és közzétesszük a Linux Mint Magyar Közösségének Facebook oldalán.

Tesztelés – Pillanatok alatt észreveszed, ami másnak fel sem tűnik? Szeretsz hibát keresni a fordításban vagy a programok működésében? Jelentkezz „Tesztelőnek“és részletes leírás mellett jelentsd be a hibákat angolul a fejlesztőknek illetve a fordítással kapcsolatos hibákat magyarul nekünk.

Közösségi média és PR guru – Segíthetsz megszervezni és kivitelezni a Linux Mint Magyar Közösségének kommunikációját a Facebook, és a Twitter oldalán, valamint sajtóbejelentéseket írni.

Amennyiben elfoglalt vagy, de anyagilag támogatnád törekvéseinket, kérjük látogasd meg ezt az weboldalt, a további teendőkkel kapcsolatban: linuxmint.hu/tamogatas

A fenti feladatok önkéntes munkák, amelyek heti néhány óra elfoglaltságot jelentenek. Jelentkezni ehhez a fórumtémához hozzászólva tusz, a számodra érdekes munkakör megnevezésével.

Hozzászólások

smoky28 képe

Segitö

php és smarty vagy mysqlban tudok segiteni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Újra működik a honlap..

#4.1.1.1.1 Igazság szerint nem foglalkoztam ezzel sosem, annyira nem is érdekel. Te nézted vagy tudod? Ha már nemrég említették nekem, kíváncsi lettem volna részletekre is. Ezt tudtam meg: a linuxmint.hu eddig is VPS-en futott és eztán is VPS-en fut, de más konstrukcióban. Továbbá: a leállás oka hardveres volt - ilyen  is előfordul szervereknél - ez javítva lett. Vélhetően hosszú időre. Illetőleg: a most használt VPS biztosítja, hogy a korábban használt "vas" esetleges újabb meghibásodása a linuxmint.hu oldal folyamatos működését immár kevésbé érinti. Ez bíztató.

Ennyit tudok. :)

A fórum felhasználónak szerintem ez is feleslegesen sok információ. Neki a lényeg, működjünk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

A fórumozó magányossága

#4.1.1.1.1.1
Nekem is hiányzott a fórum, komolyan azt hittem hogy bannoltak valamiért,
és itt derül ki hogy annak ellenére hogy itt elvagyunk, hetet-havat összehordunk és még viccelődünk is, mégis magányos a fórumozó.
Ha nem keresek rá a Facebookon a linuxmint-re, nem kutakodok a találatok között, soha nem tudom meg hogy szerver hiba van-volt éppen. Oda is csak több nap késéssel tette fel valaki a hírt.
Vagyis pl. nekem egy árva mail vagy telefon vagy viber vagy bármi elérhetőségem nincsen senkiről. Gondolom ezzel szinte mindenki így van.
Régen mikor DPG-ztem (egy szerintem fantasztikus magyar fórumkliens volt, Drót Posta Galamb) ott legalább ismertük jópár másik tag elérhetőségeit és ilyen hiba esetén pár óra alatt körbejárt a hír, valamint az üzemeltető Datanet az oldalán ilyenkor az első sorba kért elnézést és jelezte hogy dolgozik a hiba kijavításán.
Google se hozott 1 találatot sem a leállásról.
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A fórumozó magányossága

#4.1.1.1.1.1.1 Én aznap, elég hamar közöltem a leállást az egyik közösségi oldalunkon (kettő, magyar Linux Minthez köthető is van: oldal, csoport). Ott van most is. Ezt minden problémánál megteszem. E-mail(ek)re is válaszoltam. A profilnál, a „Kapcsolat” fület választva lehet írni egymásnak. Egyszer érdemes írni a másiknak, mert így a e-mail meglesz, ha a felület itt nem is. :)

Az IRC átköltözött ide: https://riot.grin.hu/#/room/#linuxmint.hu:grin.hu (https://linuxmint.hu/csevego)
Ezt a csatornát is lehet használni a gyors kérdésekre, válaszokra, azaz az oldal problémája esetén vagy, aki szeret IRC-zni. ;)
Hasonló leállás nem lesz szerintem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

A fórumozó magányossága

#4.1.1.1.1.1.1.1 A részletek:

Az történt, hogy megállt a gép, amin az évek alatt elég bonyolult kalamajka alakult ki a RAID tömbök, többféle virtualizációs technológia, sok virtuális szervert hostolt és a leállás sajnos váratlanul jött. Március környékén terveztünk vas cserét, de ezt a tervet a vírus keresztül húzta. Most leállt a gép, és hogy az alaplap vagy a táp a hibás, ez valójában nem derült ki, mert hétfőn gyors válságstábunk úgy döntött, hogy hagyjuk a fizikai gépeket, azok amúgy is porosodnak és költözzünk egy szolgáltató VPS-re. A VPS egy virtualizált szerver, amelynek változtatható az erőforrása az igények szerint, és ami nagyon kényelmessé teszi, nem kell sose szétcsavarozni. Illetve _nekünk_ nem kell :D (<- ubuntu.hu, fsf.hu)

A linuxmint.hu üzemeltetői azt kérték, hogy nekik legyen egy külön VPS, így azt a rendszert külön költöztettük. Az ubuntu.hu nagyon sok más virtuális résszel együtt elköltözött új virtuális rendszerekre (VM-ek és konténerek).http://ubuntu.hu/node/45020#comment-575147
Közös szervert használunk az fsf weboldallal és az ubuntu fórummal. Ez múlt idő.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Ha még aktuális én is

Ha még aktuális én is felajánlom a segítségem. A gond csak az, hogy az angollal nem állok túl jól, de a német második anyanyelvem. A facebook-os dolgokban tudnék még segítséget ajánlani, vagy itt a fórumon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve