Linux Mint blog havi hírek - 2020. május

Mielőtt belekezdünk a havi hírekbe, szeretném megköszönni önnek az adományokat és a támogatást, amelyet nekünk nyújt. Szeretnék köszönetet mondani a partnereinknek és szponzorainknak is, és mindenkinek, aki közreműködik a Linux Mintban.

Színek

A múlt hónapban áttekintést adtunk néhány, a Mint-Y témában lévő új színről.. Úgy gondoltuk, hogy ezek népszerűek lesznek, de a visszajelzés nem volt olyan pozitív, mint ahogy vártuk. Vegyes reakciókat kaptunk és bár úgy tűnt, hogy néhány ember szerette, azt is észrevettük, hogy ugyanannyi embernek, ha nem többnek, nem tetszett. . Örülök, hogy megpróbáltuk, és örülök, hogy ez a BETA előtt történt. Konzervatív megközelítést fogunk alkalmazni és önnel együtt fogjuk finomhangolni ezeket a színeket a BÉTA fázisban. Alapvetően visszaállítjuk vagy csökkentjük a legtöbb színen végzett módosítások mennyiségét a BÉTA előtt, és beállítunk egy meta-hibajegyet a Githubon, színenként egy hibajeggyel, hogy ön részt vehessen a folyamatban és visszajelzést adhasson azokról a képernyőképekről és csomagokról,amelyeket közzéteszünk.

Snap

Meghallgattuk a snapd témájában feltett kérdéseit is. Ez egy olyan téma, amely fontos a számunkra és már elmagyaráztuk a helyzetünket az elmúlt évben :

[…] amint ön telepíti az APT frissítéseket, a Snap követelménnyé válik az ön számára ahhoz, hogy használja a Chromiumot, és az ön háta mögött telepíti magát. Ez eloszlatja az egyik legnagyobb aggodalmat, amit sok ember érzett, amikor a Snap-et bejelentették és megszeg egy ígéretet a fejlesztőitől, hogy ez soha nem fogja lecserélni az APT-et.

Egy önmagát telepítő Snap Áruház, amely felülírja a mi APT csomagbázisunk részét, teljes mértékben NEM-NEM-et jelent. Ez olyasmi, amit meg kell állítanunk és ez a Chromium frissítések és a Linux Minton belüli snap áruházhoz való hozzáférés végét jelentené.

Egy évvel később az Ubuntu 20.04 csomagbázisban a Chromium csomag valóban üres, és az ön hozzájárulása nélkül hátsó ajtóként működik azáltal, hogy az ön számítógépét csatlakoztatja az Ubuntu Áruházhoz. Az ebben az áruházban lévő alkalmazások nem foltozhatók és rögzíthetők. Ön nem ellenőrizheti, nem őrizheti meg, nem módosíthatja őket, sőt hivatkozás sem mutat más áruházra. Önnek annyi jogosultsága van, mintha szabadalmaztatott szoftvereket használna, azaz semennyi. Ez gyakorlatilag hasonló egy kereskedelmi szabadalmaztatott megoldáshoz, de két fontos különbséggel: Ez root felhasználóként fut, és anélkül futtatja magát, hogy megkérdezné önt.

Először is, örömmel erősítem meg, hogy a Linux Mint 20, a korábbi Mint kiadásokhoz hasonlóan, nem érkezik semmilyen snap-pel vagy telepített snapd-vel. Másodszor ennek a helyzetnek a megoldására pontosan azt fogjuk tenni, amit mondtunk, hogy megteszünk:

  • A Linux Mint 20-ban a Chromium nem lesz üres csomag, amely az ön háta mögött telepíti a snapd-t. Ez egy olyan üres csomag lesz, amely megmondja önnek, hogy az miért üres, valamint megmondja önnek, hol keressen, hogy megtalálja magának a Chromiumot.

  • A Linux Mint 20-ban az APT meg fogja tiltani, hogy a snapd települjön.

Ön még mindig képes lesz telepíteni magának, és mi dokumentálni fogjuk ezt a kiadási megjegyzésekben, de az APT alapértelmezetten nem fogja engedélyezni, hogy a tárolós csomagok az ön nevében települjenek.

NVIDIA

A Linux Mint 20 fejlett támogatást fog nyújtani az NVIDIA Optimushoz.

A Mint 20-ban az elsődleges NVIDIA kisalkalmazás most megmutatja az ön GPU megjelenítőjét és ön kiválaszthatja, melyik kártyára váltson, hogy közvetlenül elérje a menüjéből.

Az NVIDIA “On-Demand” („Igény szerint létrehozható“) profil is most teljes mértékben támogatott mind a MATE-ben (a mintmenu-n keresztül), mind a Cinnamon-ban (a Cinnamon menü kisalkalmazáson keresztül). Amikor abban az üzemmódban futtatja a rendszert, az Intel kártyája az, amely megjeleníti a munkamenetet és egy menüopció érhető el, amely lehetővé teszi az ön számára, hogy egy bizonyos alkalmazást kitegyen az NVIDIA kártyájára.

Válasszon ki egy alkalmazást a menüben, kattintson rá jobb gombbal és válassza a „Futtatás NVIDIA GPU-val“ menüpontot. Ez ilyen egyszerű.